Video: Camion electric în stația de încărcare. Avantaje și dezavantaje
Home Camioane Video: Camion electric în stația de încărcare. Avantaje și dezavantaje
CamioaneTehnologie

Video: Camion electric în stația de încărcare. Avantaje și dezavantaje

35

În ultima vreme ne-am obișnuit cu mașinile electrice lăsate la încărcat în parcările supermarketurilor. Totuși, un camion electric în stația de încărcare este o priveliște rară chiar și în Europa.Această situația s-ar putea schimba în curând. Producători precum Renault și Volvo au vândut deja camioane grele electrice de serie, iar Mercedes, MAN, Scania, DAF, Iveco și Ford Trucks se pregătesc de această fază.

Modelul surprins în stația de încărcare rapidă este un camion de construcții Volvo FE Electric livrat în Norvegia. Basculanta este unul dintre modelele suedeze electrice livrate începând de la finalul anului 2019.

Volvo FE Electric este echipat în standard cu o baterie de 200 kWh (opțional 300 kWh), având o autonomie de până la 200 km. Cu 3 axe și o masă maximă permisă de 27 de tone, modelul este însă potrivit pentru operațiuni de construcții din orașe. Mai ales în zone în care sunt disponibile stații de încărcare rapide, precum cea de 150 kW din cazul de față.

În plus, din datele de încărcare observăm că basculanta electrică a tras din rețea aproape 53 kWh în 12 minute și jumătate. Înseamnă că puterea de încărcare este de fapt de aproape 250 kW, mult peste cea de 150 kW anunțată. Astfel, camionul este potrivit și pentru încărcări de scurtă durată, de exemplu în timpul pauzelor de masă.

În schimb, este evidentă necesitatea unei infrastructuri dedicate pentru camioanele grele electrice. În primul rând, deoarece puterea absorbită trebuie să fie mult mai mare, pentru o operare rezonabilă. În al doilea rând, deoarece într-o stație convenționale, un vehicul ca cel din imagine ocupă fizic mai mult de două locuri destinate autoturismelor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...