Basculante electrice Volvo în Norvegia

Tom Wilhelmsen AS este prima companie de transport din Norvegia care utilizează basculante electrice în operațiunile de construcții. Obiectivul companiei este de a avea o flotă complet fără emisii până cel târziu în 2025.
Basculante electrice Volvo în Norvegia

În strânsă colaborare cu clienți din industria de construcții, Volvo Trucks a dezvoltat soluții de transport electrificate care să îndeplinească cerințele segmentului în ce privește performanța, autonomia, manipularea încărcăturii și utilizarea eficientă a vehiculului. Absența gazelor de eșapament și a zgomotului motorului fac aceste vehicule electrice ideale pentru șantierele din orașe.

”Existența unor clienți precum Tom Wilhelmsen AS, care utilizează basculante electrice pentru a-și reduce impactul operațiunilor asupra climei, este fundamentală pentru munca noastră pentru un transport sustenabil. Este pozitiv că guvernele din Norvegia și alte țări europene grăbesc ritmul de dezvoltare prin stimulentele oferite companiilor de transport care investesc în vehicule electrice”, a declarat Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Tom Wilhelmsen AS deține în prezent trei basculante bazate pe modelul Volvo FE Electric. Acesta este proiectat pentru a îndeplini cerințele de transport urban, inclusiv operațiuni mai ușoare de construcții, managementul deșeurilor sau livrările de bunuri. Volvo FE Electric are trei axe și o masă maximă admisă de până la 27 de tone.

”După primele două basculante electrice am fost încântați de nivelul de zgomot și, mai important, de autonomie. Șoferii au fost puțin sceptici la început, dar acum sunt impresionați de noile camioane”, a spus și Tom Wilhelmsen.

Adaugati comentariu