Volvo Trucks prezintă al doilea model electric: Volvo FE Electric

La numai trei săptămâni după lansarea primului autocamion integral electric Volvo, modelul Volvo FL Electric, compania îşi extinde gama de produse cu încă un autocamion electric. Volvo FE Electric este proiectat pentru activităţi de transport urban de mare tonaj şi de colectare a deșeurilor, cu sarcini maxime de până la 27 de tone.
Volvo FE Electric

Comercializarea modelului Volvo FE Electric va avea loc, în Europa, începând cu 2019. ”Odată cu introducerea modelului Volvo FE Electric, avem o gamă completă de camioane electrice pentru operațiunile urbane și facem încă un pas strategic în dezvoltarea ofertei noastre totale privind soluțiile de transport electrificate. Acest aspect face posibile noi forme de cooperare cu orașele care vizează îmbunătățirea calității aerului, reducerea poluării fonice din trafic și reducerea ambuteiajelor la orele de vârf, deoarece operațiunile comerciale pot fi efectuate, în liniște și fără emisii de gaze de eșapament, devreme dimineața sau noaptea târziu”, afirmă Claes Nilsson, președintele Volvo Trucks.

Primul Volvo FE Electric, un autocamion de colectare a deșeurilor cu o suprastructură dezvoltată împreună cu cel mai mare carosier de autocamioane din Europa, Faun, va fi pus în operare la începutul anului 2019, în cel de-al doilea mare oraș din Germania, Hamburg.

Date tehnice Volvo FE Electric
– Autocamion alimentat integral cu energie electrică, pentru distribuție, destinat colectării deșeurilor și altor aplicații în condiții urbane, cu o masă totală maximă autorizată de 27 de tone.
– Lanț cinematic: Două motoare electrice cu putere maximă de 370 kW (putere continuă de 260 kW) și transmisie Volvo cu două viteze. Cuplu maxim motor electric de 850 Nm. Cuplu maxim pe puntea spate de 28 kNm.
– Stocarea energiei: Baterii de litiu-ion, 200 – 300 kWh.
– Autonomie: Până la 200 km.
– Încărcare: Sunt disponibile două sisteme diferite de încărcare. CCS2: Putere maximă de încărcare de 150 kW c.c. Încărcare cu putere redusă: Putere maximă de încărcare de 22 kW c.a.
– Timp de încărcare: De la baterii goale până la baterii complet încărcate (300 kWh): CCS2 150 KW în aproximativ 90 de minute, încărcare cu putere redusă în aproximativ 10 ore.

Adaugati comentariu