Primul prototip Nikola Tre BEV: aceasta este versiunea electrică a lui Iveco S-Way

Nikola a anunțat că a finalizat primul prototip Tre BEV (camion electric cu baterii) la facilitatea de producție din Ulm (Germania), care îi aparține partenerului IVECO.
Primul prototip Nikola Tre BEV: acesta este camionul electric bazat pe Iveco S-Way

Nikola a anunțat recent rezultatele pe trimestrul al treilea al acestui an. La capitolul realizări, compania a menționat finalizarea operațiunilor de asamblare la primul prototip Nikola Tre BEV. Camionul încărcat pe platformă a fost surprins în această dimineață pe docurile din Zeebrugge. Cel mai probabil, prototipul urma să fie trimis spre SUA.

Nikola și IVECO au început în trimestrul al doilea asamblarea primelor 5 prototipuri Tre, care vor fi folosite pentru teste din 2021. Nikola anticipează că primul lot de vehicule de test va fi asamblat până la finalul acestui an. Al doilea lot de camioane de test va intra în producție anul viitor.

Revenind la primul prototip finalizat, acesta a intrat deja în faza de punere în funcțiune a sistemelor, care include inclusiv operațiuni de încărcare și descărcare a bateriilor de voltaj înalt. Vehiculul a fost de asemenea pus pe dinamometru, pentru a se calibra cuplul punților motoare. Camionul va începe testarea pe circuit în Q1 2021.

Nikola a anunțat și progrese în ce privește pregătirea fabricii Iveco din Ulm pentru producția de serie a camioanelor electrice. Lucrările civile și infrastructura clădirii a fost completată, inclusiv podeaua, sistemul de încălzire și pereții. În prezent se construiesc celulele de producție. Până atunci, cei doi parteneri au început instalarea unui linii automate de ghidaj pentru linia de producție. Facilitatea ar trebui să fie pregătită pentru începerea producției de serie în august 2021.

Primul prototip Nikola Tre BEV: acesta este camionul electric bazat pe Iveco S-Way

Adaugati comentariu