Solaris a livrat 90 de autobuze electrice la Berlin

Solaris a completat livrarea a 90 de autobuze electrice Urbino 12 către operatorul BVG din Berlin. Până în prezent, acesta al treilea cel mai mare contract Solaris pentru autobuze electrice cu baterii din Europa și cel mai mare din Germania.
Solaris a livrat 90 de autobuze electrice la Berlin

Operatorul de transport public din Berlin a comandat cele 90 de autobuze electrice în iunie 2019. Toate unitățile sunt în prezent operaționale, crescând flota Solaris din Berlin la 123 de autobuze electrice.

”Sunt extrem de fericit că Solaris este parte a tranziției către soluții de transport public cu zero emisii din Berlin. Operatorul din capitala Germaniei a avut încă o dată încredere în autobuzele electrice Urbino, care contribuie la reducerea zgomotului și emisiilor poluante din oraș”, a declarat Christian Goll, Director al Solaris Deutschland GmbH.

Vehiculele comandate au o baterie de 300 kWh, care se pot încărca prin intermediul unui conector plug-in. Autobuzele au o capacitate de până la 65 de pasageri. Ele sunt echipate cu un sistem de aer condiționat cu pompă de căldură, sistem de monitorizare video și porturi USB pentru pasageri. Manevrabilitatea în oraș este facilitată de camera pentru viraj la dreapta.

Solaris este liderul pieței europene de autobuze electrice în 2020, cu o cotă de aproape 25% în primele 3 trimestre. În această perioadă, 242 de autobuze electrice Urbino au fost livrate în orașe din vestul UE și Polonia.

În Germania, Solaris a livrat până în prezent 180 de vehicule, în orașe precum Berlin, Dresda, Hamburg, Frankfurt, Hanovra, Nuremberg, Offenbach și Würzburg. Alte comenzi sunt în proces de livrare.

Adaugati comentariu