FIA ETRC: Lenz, lider după prima etapă

Germanul Sascha Lenz (MAN) este lider după prima etapă a FIA European Truck Racing Championship 2020, desfășurată în week-end pe circuitul din most (Cehia). Marele premiu a avut doar 3 curse, a patra fiind anulată din cauza ploii.
Sachsa Lenz FIA ETRC 2020 Most

Cursa 1

Revenirea la MAN, după câțiva ani în care a concurat pe un Mercedes, i-a purtat noroc maghiarului Norbert Kiss. Campionul din 2014 și 2015 a fost cel mai rapid în calificările de sâmbătă și a fost de neoprit în prima cursă, în care a câștigat la o diferență de peste 9 secunde.

Pe locul 2 a sosit campionul en-titre Jochen Hahn, la mare bătaie cu compatriotul său Sascha Lenz. Pe 4 a venit favoritul local Adam Lacko, urmat de Steffi Halm și Jamie Anderson.

Cursa 2

După o serie de accidente și ieșiri în decor, cursa a doua de sâmbătă a fost câștigată de Adam Lacko, urmat de Sascha Lenz și Norbert Kiss. Acesta a primit o penalizare pentru depășirea vitezei și a fost retrogradat pe 6, cedând podiumul în fața lui Jochen Hahn. Jamie Anderson și Steffi Halm au venit pe 4 și 5.

Cursa 3

După o amânare de două ore din cauza ploii, cursa a treia i-a adus lui Sascha Lenz prima victorie din acest sezon. Al doilea a sosit Lacko, iar Kiss, cu probleme la frâne, a trebuit să se mulțumească cu locul 3, deși fusese din nou cel mai rapid în calificări. Pe locurile următoare s-au clasat Hahn și Anthony Janiec (MAN).

Sursa foto: FIA

Clasament general piloți după prima etapă

Loc Număr Pilot Camion Punctaj
1 30 Sascha Lenz (Germania) MAN 41
2 40 Norbert Kiss (Ungaria) MAN 37
3 55 Adam Lacko (Cehia) Freightliner 35
4 1 Jochen Hahn (Germania) Iveco 33
5 44 Stephanie Halm (Germania) Iveco 20

Clasament general echipe după prima etapă

Loc Echipa Piloți Camion Punctaj
1 Löwen Power Anderson / Lenz MAN 57
2 Die Bullen von Iveco Hahn / Halm Iveco 55
3 Team Titan Albacete / Kiss MAN 49
4 Buggyra Racing Calvet / Lacko Freightliner 44

Adaugati comentariu