Salariul minim din Germania va crește treptat în următorii 2 ani

Germania a decis să majoreze salariul minim orar, care se aplică, conform legii MiLOG, și șoferilor de la companiile din străinătate care fac operațiuni în această țară.
Salariul minim din Germania va crește treptat în următorii 2 ani

Comisia pentru salariul minim a decis ieri în unanimitate să crească suma minimă orară primită de angajații din Germania. Aceasta este acum de 9,35 euro pe oră, dar în următorii doi ani va ajunge la 10,45 euro pe oră.

Majorarea se va face treptat, în patru etape. Prima etapă este așteptată la 1 ianuarie 2021, când salariul minim va crește la 9,50 euro pe oră. De la 1 iulie 2021, acesta va crește la 9,60 de euro.

Următoarea etapă de creștere va fi la 1 ianuarie 2022, când salariul minim orar va ajunge la 9,82 euro. Etapa finală plănuită ieri va avea loc la 1 iulie 2022, când salariul minim va crește la 10,45 euro pe oră.

Acest salariu trebuie plătit și șoferilor de camion care fac operațiuni de transport în Germania (cabotaj, transport internațional cu încărcare sau descărcare în Germania, încărcări sau descărcări parțiale în Germania).

Decizia Comisiei pentru Salariul Minim, din care fac parte și reprezentanți ai angajaților și sindicatelor, a fost luată în unanimitate. Pentru ca decizia să fie aplicată, Guvernul Federal German va trebui să emită o lege, dar guvernul se bazează de obicei pe recomandările Comisiei.

Citește și:

Danemarca introduce din 2021 salariu minim pentru operațiunile de cabotaj

Ești șofer profesionist de ani buni? Iată câteva motive să devii propriul tău patron

4 din 10 români și-au redus cheltuielile în perioada regimului de izolare

Adaugati comentariu