Azi începe FIA European Truck Racing Championship 2020
Home Vehicule speciale Azi începe FIA European Truck Racing Championship 2020
Vehicule speciale

Azi începe FIA European Truck Racing Championship 2020

17

După luni de pregătire, astăzi debutează în sfârșit ediția 2020 a campionatului european de curse cu camioane: FIA European Truck Racing Championship (ETRC).FIA European Truck Racing Championship 2020 debutează la Most (Cehia). Sezonul va cuprinde în total 6 Mari Premii: Most (29-30 august), Jarama – Spania (26-27 septembrie), Hungaroring – Ungaria (17-18 octombrie), Le Mans – Franța (7-8 noiembrie) și Misano – Italia (14-15 noiembrie). Cursele se desfășoară după regulile stricte ale FIA, aplicate și în Formula 1, privind măsurile de igienă și testarea piloților și a membrilor echipelor.

FIA a anunțat o listă provizorie de 16 piloți care vor participa la întregul sezon, dar grila de start va fi completată cu piloți care vor participa doar la anumite curse.

Jochen HahnLista favoriților în noul sezon este deschisă de Jochen Hahn (Team Hahn Racing), campionul din 2019 și cel mai titrat pilot din istoria FIA ETRC, cu 6 titluri. Hahn va concura în acest an în noul IVECO S-WAY R. El pregătește deja viitorul echipei, fiul său Lukas urmând a participa în acest an la câteva curse.

Alți trei foști campioni vor concura în 2020, toți la echipe noi sau cu denumiri noi: Antonio Albacete (T Sport Bernau), Adam Lacko (Buggyra Zero Mileage Racing) și Norbert Kiss (Révész TRT). După câțiva ani de Mercedes, Kiss a schimbat și camionul, revenind la MAN, marca alături de care a câștigat titlurile în 2014 și 2015.

Azi începe FIA European Truck Racing Championship 2020Nu este de uitat nici Steffi Halm (Team Schwabentruck), cea mai de succes femeie din istoria campionatelor FIA. În acest sezon, Steffi își propune să își îmbunătățească locul 4 ocupat la piloți și să își păstreze titlul la echipe, alături de Jochen Hahn și Die Bullen von Iveco.

O altă prezență feminină în acest sezon va fi Aliyyah Koloc (16 ani), cel mai tânăr debutant din istoria FIA ETRC. Adolescenta din Cehia a uimit în acest an, când a recordurile mondiale de viteză pe 500 de metri, cu plecare de pe loc și din mișcare.

Cum se desfășoară cursele?

Fiecare Mare Premiu se desfășoară pe durata a două zile, fiecare cu câte două curse și calificări. În urma rezultatelor din calificări se formează grila de start din prima cursă, iar primii 10 piloți primesc puncte (20, 15, 12, 10, 5, 6, 4, 3, 2, 1). În a doua cursă a zilei, primii 8 piloți din prima cursă iau startul în ordine inversă, iar primii 10 clasați primesc puncte (10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1).

Fiecare cursă are aproximativ 45 km (+/- un tur). Camioanele sunt autotractoare 4×2 cu o greutate minimă de 5,3 tone. Motoarele sunt diesel clasice de 12-13 litri, dar cu setări de curse și limitare de viteză la 160 km/h.

Cursele pot fi vizionate aici.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Vehicule speciale

New Holland câștigă Good Design Award

Combina CR11 și tractorul electric T4 de la New Holland sunt câștigătorii...

Vehicule speciale

GAUSSIN începe livrările către AMAZON

GAUSSIN NA, o filială deținută integral de GAUSSIN, un pionier al transportului...

LogisticăVehicule speciale

Linde, noua generație de stivuitoare electrice

Linde propune mai multă putere, confort și durabilitate pentru stivuitoarele electrice de...

Vehicule speciale

Noua fabrică de tractoare de la Arad: lucrările încep anul acesta

O fabrică de tractoare care ar crea aproximativ 600 de locuri de...