Bucătărie mobilă Scania în Turul Franței
Home Camioane Bucătărie mobilă Scania în Turul Franței
CamioaneVehicule speciale

Bucătărie mobilă Scania în Turul Franței

45

Echipa de ciclism Jumbo-Visma a comandat cinci camioane Scania carosate ca bucătărie mobilă. Primul vehicul a fost livrat deja și este folosit în această ediție a Turului Franței (29 august – 20 septembrie).În acest fel, echipa va avea propriile facilități de gătit și un control mult mai bun asupra calității și ingredientelor folosite. ”O bucătărie mobilă construită la bordul unui camion Scania, cu numeroase echipamente de top, este visul oricărui bucătar șef care călătorește alături de o echipă sportivă. Ștacheta a fost setată foarte sus. Cu aceste facilități pot prepara cea mai bună mâncare pentru a susține activitatea sportivilor de performanță”, a declarat Karin Lambrechtse, bucătarul șef al echipei Jumbo-Visma.

Bucătărie mobilă Scania în Turul FranțeiEchipa Jumbo-Visma are un parteneriat și cu lanțul de supermarketuri olandeze Jumbo, alături de care a produs aplicația Jumbo Foodcoach, care joacă rolul de nutriționist personal. Aplicația se adresează sportivilor de top, care primesc un plan de nutriție personal și profesional pentru a putea să performeze mai bine în timpul antrenamentelor și competițiilor. Jumbo a produs un nutriționist personal și pentru fanii ciclismului, iar restul clienților lanțului de supermarketuri vor putea folosi o aplicație similară anul viitor.

Bucătărie mobilă Scania în Turul FranțeiSuprastructura camionului a fost realizată de Burgers Carrosserie, un furnizor obișnuit al Jumbo și al echipei Jumbo-Visma. Pe șasiu, compania a plasat o suprastructură de tip box, de 8 metri lungime, care găzduiește o bucătărie completă. Pe o latură avem un blat de lucru generos, iar pe cealaltă un perete cu frigidere, congelatoare, cuptoare electrice și cu microunde. Generatoarele de 220V și rezervoarele de apă curată și menajeră asigură independența camionului. Accesul în bucătărie se face prin spate, cu ajutorul unei scări de 1 metru lățime.

Bucătăria mobilă este montată pe un șasiu Scania R410, echipat cu economicul motor de 13 litri și 410 CP, care folosește doar SCR pentru controlul emisiilor. Motorul a stabilit în ultimii ani numeroase recorduri de consum, fapt ce se traduce și în emisii mai mici.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...