Camion de curse vs. mașină de raliu, pe un traseu extrem de dificil (video)

Red Bull a organizat o cursă inedită între un camion de curse Kamaz și o mașină de raliu, pe unul dintre cele mai dificile drumuri din lume: D-915 din Turcia.
Camion de curse vs. mașină de raliu, pe un traseu extrem de dificil (video)

La volanul celor două vehicule s-au aflat doi piloți de elită. Kamazul a fost condus de Dmitry Sotnikov, de două ori câștigător al Raliului Mătăsii și de tot atâtea ori clasat pe locul 2 în Raliul Dakar. Mașina de raliu, un Ford Fiesta, a fost pilotată de Yağız Avcı, de 5 ori campion național al Turciei.

Distribuția nu este una întâmplătoare, având în vedere locul ales pentru întrecere. Drumul D-915 a fost construit de turci cu ajutor rusesc, în 1915. Peste 100 de km de macadam, cu multe porțiuni în care lățimea drumului permite trecerea unei singure mașini. Cireașa de pe tort: o porțiune de 5 km deosebit de abruptă, cu 13 viraje ac de păr, pe parcursul căreia drumul urcă de la 1.500 la 2.000 de metri altitudine deasupra nivelului mării.

Camionul Kamaz este avantajat de roțile extrem de mari, care îl ajută să treacă fără probleme peste pietrele de pe drum. În schimb, dimensiunile acestui camion de curse îl dezavantajează în virajele înguste. Vezi mai departe filmele cu pregătirea întrecerii și apoi cine a fost câștigătorul. Indiciu: timpii au fost foarte apropiați.

Citește și:

Camioane Kamaz fără șofer, testate de Gazprom în Siberia (video)

Kamaz Chelnok, camionul autonom electric din Rusia

Kamaz Continent, camionul viitorului în viziunea rușilor

Camioanele din est care și-au propus să ”spargă” monopolul vesticilor

Viitoarea Dacia Dokker, spionată în teste (video)

Adaugati comentariu