530 de autobuze electrice pentru un operator german

Operatorul german Hamburger Hochbahn a anunțat câștigătorii licitației pentru livrarea a 530 de autobuze electrice în perioada 2021-2025. Compania de transport public a semnat acorduri cadru cu Daimler Buses, MAN și Solaris, dar nu a anunțat încă numărul de unități contractate de la fiecare producător.
Mercedes-Benz eCitaro G

Contractele sunt negociate în prezent cu cei trei câștigători. Se știe însă că între cele 530 de autobuze electrice se vor regăsi modele solo și articulate, dar și modele cu baterii ”solid state”.

MAN lansează autobuzul electric articulat Lion’s City 18 ELicitația a început în luna septembrie, când s-au definit cerințele tehnice pentru autobuzele dorite. În funcție de producător, autonomia garantată de noile autobuze va fi de 150-200 km pentru autobuzele articulate și până la 270 km pentru autobuzele solo.

Daimler Buses va furniza modelele electrice eCitaro (solo) și eCitaro G (articulat), Solaris participă cu modelele Urbino 12 Electric și Urbino 18 Electric, iar MAN cu noul Lion’s City E, disponibil de asemenea în versiune articulată.

Livrările vor începe în 2021. În următorii 2 ani, Hamburger Hochbahn intenționează să primească deja peste 140 de autobuze electrice cu baterii. Operatorul german a mai anunțat de curând o licitație pentru 50 de autobuze electrice cu celulă de combustie alimentată cu hidrogen.

Hamburger Hochbahn operează deja 30 de autobuze electrice, iar alte 30 vor fi livrate până la sfârșitul acestui an. Până în 2030, operatorul vrea să înlocuiască toate autobuzele diesel din flotă cu modele fără emisii directe.

Adaugati comentariu