Licitație pentru 50 de autobuze alimentate cu hidrogen în Hamburg

Operatorul german Hochbahn AG din Hamburg a lansat o licitație pentru până la 50 de autobuze electrice cu celulă de combustie alimentată cu hidrogen. Licitația este împărțită în 4 loturi, în perioada 2021-2025.
Licitație pentru 50 de autobuze alimentate cu hidrogen în Hamburg

Operatorul din Hamburg intenționează să achiziționeze atât autobuze alimentate cu hidrogen, cât și autobuzele electrice cu baterii și celulă de combustie folosită pe post de prelungitor de autonomie. Printre cerințele minime de participare la licitație se numără o autonomie de 300 km pentru autobuzele solo și de 230 km pentru cele articulate.

Hamburger Hochbahn a anunțat deja că va fi primul operator care va testa modelul electric Mercedes eCitaro REX, cu range extender, începând din 2021. Operatorul și-a exprimat intenția de a înlocui autobuzele diesel din flotă cu unele fără emisii până în 2030. În prezent, Hochbahn folosește mai multe unități Mercedes eCitaro și Solaris Urbino, precum și un autobuz MAN Lion’s City E.

Hamburger Hochbahn vrea să achiziționeze nu mai puțin de 530 de autobuze electrice între 2021 și 2025. Invitația la licitația pentru autobuzele electrice cu baterii a fost lansată în septembrie 2019.

Operatorul a testat deja prototipuri Mercedes H2 alimentate cu hidrogen, între 2014 și 2019. La finalul proiectului, autobuzele au fost returnate producătorului. Hochbahn AG și-a arătat deja interesul pentru autobuzul articulat Mercedes eCitaro G cu celulă de combustie pe post de prelungitor de autonomie, care are mari șanse să fie unul dintre câștigătorii licitației.

Adaugati comentariu