MAN lansează autobuzul electric articulat Lion’s City 18 E
Home Autobuze MAN lansează autobuzul electric articulat Lion’s City 18 E
AutobuzeTehnologie

MAN lansează autobuzul electric articulat Lion’s City 18 E

45

MAN Lion’s City 18 E este alegerea ideală pentru rutele urbane cu trafic intens. Autobuzul de 18 metri lungime poate găzdui până la 120 de călători. Primele unități demo vor începe să circule în a doua parte a anului, în Barcelona și Koln.MAN Truck & Bus va testa în acest an o flotă de 15 autobuze electrice cu clienți din 5 orașe europene. Printre acestea se numără și două unități MAN Lion’s City 18 E, model care va apărea în premieră în a doua jumătate a anului, în operațiuni regulate din Barcelona și Koln.

Modelul articulat are două punți motoare, a două și a treia, propulsate de două motoare electrice plasate central. Cele două axe sunt sincroniate electronic, pentru a crește nivelul de manevrabilitate și stabilitate. În plus, autobuzul articulat vine și cu un sistem antiforfecare. Cele două axe motoare maximizează și energia recuperată în timpul perioadelor de frânare.

Cele două motoare ale lui MAN Lion’s City 18 E produc între 320 și 480 kW, iar capacitatea bateriilor litiu-ion (NMC) este de 640 kWh. Bateriile au un sistem inteligent de management al temperaturii, care optimizează autonomia în orice perioadă a anului. Autonomia lui MAN Lion’s City 18 E este estimată între 200 km în condiții normale și 270 km în condiții favorabile, pe întreaga durată de viață a bateriilor.

În total sunt 8 pachete de baterii, montate în plafon. Ele pot fi încărcate la depou, prin intermediul unui conector Combined Charging System (CCS). Cu o putere de încărcare medie de 100 kW și o putere maximă de 150 kW, autobuzul articulat poate fi încărcat complet în mai puțin de 4 ore.

Primele autobuze MAN Lion’s City E solo, de 12 metri lungime, produse în serie, vor fi livrate clienților în ultimul trimestru al anului 2020. Producția de serie a modelului articulat Lion’s City 18 E va începe în prima jumătate a anului 2021.

Citește și:

MAN Lion’s City E își face loc la Miniatur Wunderland

1607 autobuze electrice noi înmatriculate în 2019 în Europa

Sistem de dezinfectare rapidă a autobuzelor (video)

OMV Petrom a instalat panouri fotovoltaice în 40 de staţii de carburanţi

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...