Mercedes-Benz eCitaro G: electric articulat cu baterii ”solid-state”

Mercedes-Benz își extinde gama de autobuze urbane electrice cu modelul articulat eCitaro G. Noul model va fi primul autobuz din segmentul său echipat cu noua generație de baterii cu electrolit solid.
Mercedes-Benz eCitaro G

Producătorul a primit deja comenzi pentru peste 60 de unități eCitaro G, iar primele livrări vor fă făcute în acest an. În funcție de versiune, autobuzul articulat electric poate transporta până la 146 de pasageri.

Modelul este ideal pentru operațiuni în orașele cu număr mare de călători. Noul eCitaro G combină avantajele modelului articulat Citaro G cu tehnologia de vârf a electricului eCitaro.

Mercedes-Benz eCitaro G va fi lansat cu bateriile litiu-ion NMC, care și-au demonstrat fiabilitatea de autobuzul solo eCitaro. În scurt timp, eCitaro G va fi disponibil și cu noua generație de baterii NMC. Acestea vor avea același volum și greutate, dar capacitatea maximă va crește de la 292 kWh la 396 kWh.

În același timp, eCitaro G va fi disponibil opțional și cu o a doua tehnologie pentru baterii, ”solid-state”. Bateriile litiu-polimer cu electrolit solid sunt caracterizate de o densitate energetică înaltă și o durată de viață mai mare. Cu 7 pachete de baterii, eCitaro G va avea o capacitate totală de 441 kWh, suficientă pentru a garanta autonomia zilnică pentru aproape orice operațiuni urbane. Spre deosebire de bateriile litiu-ion (NMC), bateriile cu electrolit solid nu suportă încărcări rapide, de-a lungul rutei.

Hidrogen din 2022

În următorul pas, din 2022, autonomia lui eCitaro și eCitaro G va crește din nou, folosind o celulă de combustie alimentată cu hidrogen pe post de range extender. Această tehnologie elimină nevoia de încărcări rapide intermediare, care necesită și o infrastructură complexă.

Citește și:

Mercedes-Benz eCitaro, prezentat în România

Noi posibilități de încărcare pentru eCitaro

Comandă pentru primul eCitaro REX (Range Extender)

Turbocompresorul ideal: presiune mare, zero lag!

Adaugati comentariu