16 autobuze articulate electrice Solaris la Craiova

Municipalitatea din Craiova a semnat un contract cu Solaris pentru livrarea a 16 autobuze electrice articulate Urbino 18. Acestea vor fi livrate în prima jumătate a anului viitor.
16 autobuze articulate electrice Solaris la Craiova

Acestea vor fi primele autobuze electrice din Craiova, așa că înțelegerea cu Solaris presupune și livrarea dispozitivelor de încărcare. Valoarea totală a contractului este de aproximativ 12 milioane de euro, din care 75% din fonduri europene.

Sistemul de propulsie este compus dintr-un motor central de 240 kW. Fiecare vehicul va fi echipat cu baterii Solaris High Energy de ultimă generație. Ele vor fi încărcate prin intermediul unui pantograf inversat, un dispozitiv care coboară din stația de încărcare direct pe autobuz.

Infrastructura de reîncărcare comandată cuprinde 20 de stații. Fiecare dintre cele 16 autobuze articulate electrice Solaris ce vor fi livrate la Craiova va avea propria stație de încărcare lentă, la depou. Alte patru stații rapide vor fi amplasate la capete de linii.

Autobuzele vor avea aer condiționat, acces WiFi și porturi USB pentru reîncărcarea dispozitivelor mobile ale călătorilor. De asemenea, vor fi disponibile sisteme de informare a călătorilor și un sistem de monitorizare cu 7 camere video.

Solaris este unul dintre cei mai mari producători de autobuze electrice din Europa. Producătorul polonez a livrat până în prezent peste 1.000 de astfel de vehicule în 18 țări. Craiova este al doilea oraș din România care optează pentru autobuze electrice Solaris. La Cluj-Napoca circulă deja 41 de autobuze electrice solo Urbino 12.

Citește și:

Primul autobuz electric articulat Solaris a intrat în operare

Autobuze hibrid Solaris la Satu Mare

Noi sisteme de asistență pentru autobuzele Solaris

1607 autobuze electrice noi înmatriculate în 2019 în Europa

Programele prin care pot fi achiziţionate şi utilitare vor fi lansate în iunie

Adaugati comentariu