Prima comandă pentru autobuzul electric MAN Lion’s City E
Home Autobuze Prima comandă pentru autobuzul electric MAN Lion’s City E
AutobuzeTehnologie

Prima comandă pentru autobuzul electric MAN Lion’s City E

23

Compania de transport Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein (VHH) a făcut prima comandă pentru modelul electric Lion’s City E, o premieră pentru MAN Truck & Bus.MAN și-a adjudecat una dintre cele două licitații deschise de VHH pentru autobuze electrice, urmând a livra 17 unități Lion’s City E în partea a doua a anului viitor.

”Suntem foarte fericiți, aceasta este prima noastră mare comandă pentru modelul MAN Lion’s City E. VHH se bazează pe competența noastră în mobilitate electrică încă dinainte de startul testelor”, a declarat Rudi Kuchta, șef de Produse și Vânzări Autobuze, dar și purtător de cuvânt al diviziei Bus la MAN Truck & Bus.

Reprezentanții VHH și MAN Truck & Bus au semnat simbolic contractul pentru livrarea autobuzelor solo de 12 metri lungime la Busworld 2019. La acest eveniment, MAN a prezentat modelul Lion’s City E și întreg conceptul de mobilitate electrică al companiei.

La sfârșitul lunii decembrie, Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein va primi deja un vehicul de test, cu care poate câștiga experiență în operațiunile de zi cu zi. ”Cum MAN Lion’s City E setăm cursul spre mobilitatea viitorului, cu beneficii pentru mediu și oamenii din Hamburg”, a declarat Toralf Müller, director general al VHH.

Modelul Lion’s City 12 E poate găzdui până la 88 de pasageri. Lipsa tunelului motorului permite instalarea a 4 scaune suplimentare în spatele autobuzului și o iluminare mai plăcută. Localizarea bateriilor pe plafon crește siguranța, deoarece partea din spate are un risc crescut de coliziuni, dar și accesibilitatea pentru lucrările de service.

MAN utilizează un motor central pe puntea spate, care produce între 160 și 240 kW. Energia vine de la un pachet de baterii de 480 kWh, dezvoltat pe baza tehnologiei deținute de Grupul Volkswagen. Un sistem sofisticat de management termic asigură un nivel foarte bun de disponibilitate, indiferent de anotimp. Autonomia minimă este de 200 km, ajungând până la 270 km în condiții ideale.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan continuă să-și întărească poziția în România

Conducând tranziția transportului public electric pe arena globală, Karsan continuă să își...

Autobuze

48 de autobuze electrice BYD vor fi furnizate de New Kopel Car Import către municipiul Bacău

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group Romania, a semnat cu...

Autobuze

Karsan mai stabilește o premieră cu Autonomous e-ATAK

Karsan va fi primul constructor care folosește conducere autonomă în transportul public...

Autobuze

Șase autobuze electrice circulă pe linia 368 de la 1 martie

Șase autobuze electrice circulă pe linia 368, din start de martie. Anunțul...