Un nou premiu de design pentru MAN Lion's City E
Home Autobuze Un nou premiu de design pentru MAN Lion’s City E
Autobuze

Un nou premiu de design pentru MAN Lion’s City E

37

După iF Design Award 2020, MAN Lion’s City E a primit și recunoașterea juriului Automotive Brand Contest, unde a obținut premiul internațional de design în categoria Vehicule Comerciale.Consiliul German de Design (Rat für Formgebung) organizează anual competiția Automotive Brand Contest, unde premiază produsele care se remarcă printr-un design unic, futurist, sustenabil și eficient. Juriul, compus din arhitecți, jurnaliști și experți în design și comunicare, acordă premii la 13 categorii generale și patru categorii speciale. Autobuzul complet electric MAN Lion’s City E a reușit să obțină recunoașterea pentru designul său în categoria vehiculelor comerciale.

”Am conceput un autobuz electric care să completeze perfect designul fiecărui oraș, iar acest lucru a fost recunoscut la nivel internațional prin seria de premii primite”, a spus Rudi Kuchta, director comercial al departamentului de autobuze la MAN Truck & Bus.

”Designerii noștri au creat un concept unic care să reflecte strategia noastră de e-mobilitate. Astfel, avem un produs ușor de recunoscut, dar care se distinge în rândul familiei de vehicule MAN Lion’s City”, spune și Stephan Schönherr, vice președinte al departamentului de Stil și responsabilul cu designul autobuzelor MAN și NEOPLAN.

Toate premiile primite de modelul MAN Lion’s City E confirmă strategia MAN Truck & Bus de a crea o serie de vehicule dedicate transportului urban care să acopere toate nevoile de confort, să ofere cele mai noi standarde și echipări de siguranță, dar în același timp să aibă un design atractiv.

Juriul competiției Automotive Brand Contest a fost impresionat de designul elegant la exterior, care se potrivește perfect cu noile tendițe urbane, dar în același timp și de interior unde atenția pentru detalii, confortul și siguranța pentru pasageri și elementele de design crează un concept unic.

Modelul lansat oficial la IAA 2018 nu impresionează doar la capitolul design. MAN Lion’s City E convinge și prin tehnologia de ultimă oră. Versiunea de 12 metri are o capacitate de până la 88 de călători, iar cea de 18 metri de maximum 120 de călători. Motorul electric dispune de puteri între 160 kW și 240 kW pentru versiunea de 12 metri și între 320 kW și maximum 480 kW pentru versiunea de 18 metri.

Autobuzul electric MAN se bazează pe baterii litiu-ion, de 480 kWh și 640 kWh, produse de grupul VW. Bateriile au un sistem inteligent de gestionare al temperaturii care a fost optimizat pentru utilizarea pe autobuze de oraș. Acest sistem se asigură că bateriile sunt funcționale la capacitate maximă, indiferent de anotimp și de condițiile meteo. MAN Lion’s City E are o autonomie de 200 de kilometri, care în condiții favorabile poate ajunge până la 270 km.

Sursa: MAN Magazin

Citește și:

MAN Lion’s City E își face loc la Miniatur Wunderland

Test MAN TGX: Cât de nou este noul TGX?

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...