MAN Lion’s City E își face loc la Miniatur Wunderland
Home Autobuze MAN Lion’s City E își face loc la Miniatur Wunderland
Autobuze

MAN Lion’s City E își face loc la Miniatur Wunderland

57

Miniatur Wunderland, cea mai mare machetă feroviară din lume, are de curând noi exponate: două autobuze MAN Lion’s City E replicate la cele mai mici detalii, la scară 1:87.Miniatur Wunderland este cea mai mare machetă feroviară din lume, realizată de frații Gerrit și Frederik Braun și echipa lor în Hamburg. Macheta nu conține însă doar trenuri, ci și autourisme, autobuze și chiar 52 de avioane într-un aeroport în miniatură. În total s-a ajuns la 9.250 de autovehicule, dintre care câteva sute sunt motorizate și controlate de computer. Asta pe lângă cele 1.000 de locomotive și 10.000 de vagoane, care circulă pe o rețea feroviară de 15 km lungime, cu 1.300 de semafoare și 3.500 de macazuri.

MAN Lion’s City E își face loc la Miniatur WunderlandSuprafața totală a machetei este de 1.500 de metri pătrați. Alte cifre relevante pentru volumul de muncă depusă: 389.000 de mini felinare LED, 4.340 de clădiri, 263.000 de figurine umane și 130.000 de copăcei. Au fost nevoie de 20 ani, 950.000 de ore de muncă și 35 de milioane de euro pentru realizarea machetei. Iar finalul nu se întrevede încă pentru ”cel mai mic oraș din Germania”.

MAN Lion’s City E își face loc la Miniatur WunderlandCele mai noi exponate ale Miniatur Wunderland sunt două machete MAN Lion’s City E. Ele celebrează livrarea primelor autobuze electrice MAN către două companii de transport din Hamburg. Cele două mini autobuze pot fi găsite pe machetă în fața stadionului HSV și lângă Gara Centrală din Hamburg.

Dar frații Gerrit și Frederik Braun mai au încă multe idei pentru continuarea machetei. Un singur lucru e sigur: macheta orașului Hamburg urmează la zi dezvoltarea metropolitană. Iar cele două modele MAN Lion’s City E ilustrează acest lucru.

Sursa foto: MAN Truck & Bus

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...