Trei cuvinte pentru livrări de colete mai eficiente

Mercedes-Benz Vans și DPD au făcut recent o demonstrație despre cum influențează platforma what3words eficiența livrărilor de colete. Platforma what3words este un mod simplu de a identifica precis o adresă, oriunde în lume: harta a fost împărțită în pătrate de 3x3 metri, fiecare dintre acestea primind o adresă unică, formată dintr-o combinație de trei cuvinte.
Trei cuvinte pentru livrări de colete mai eficiente

Doi curieri DPD și două vehicule identice Mercedes-Benz Sprinter au fost implicate într-un test special de eficiență, desfășurat în Nagold (Germania). Testul a vrut să verifice dacă platforma what3words, integrată în sistemul de navigație al lui Sprinter, poate crește eficiența livrărilor de colete. Rezultatul a arătat o îmbunătățire de 15% pentru șoferul care a utilizat what3words, față de cel care a folosit o navigație tradițională, bazată pe adrese.

Trei cuvinte pentru livrări de colete mai eficienteSistemul what3words, în care fiecare secțiune de 9 metri pătrați a primit o adresă unică, formată dintr-o combinație de trei cuvinte din dicționar, prezintă multiple avantaje. De exemplu, sistemul permite o identificare precisă în locurile unde nu există străzi tradiționale, precum în marile centre industriale.

”Adresele stradale pentru marile fabrici, centre logistice sau expoziționale indică foarte rar punctul de intrare pentru livrarea coletului. Astfel, șoferii pierd mult timp căutând locul exact de livrare. De asemenea, crește timpul de livrare și consumul de carburant, iar clienții pot primi coletul cu întârziere. Adresa precisă generată de what3words ajută șoferii care nu sunt familiarizați cu zona să reducă timpul de livrare, ghidându-l spre un loc de parcare situat în apropierea intrării unde trebuie să livreze coletul”, a declarat Chris Sheldrick, cofondator și CEO al what3words.

Trei cuvinte pentru livrări de colete mai eficienteTestul a folosit două vehicule identice Mercedes-Benz Sprinter echipate cu MBUX. Diferența a fost că unul utiliza un sistem de navigație bazat pe adrese what3words, iar celălalt un sistem tradițional bazat pe adrese stradale. Curierii, nefamiliarizați cu zona de livrare, au trebuit să livreze câte 50 de colete. Ruta a inclus zone urbane și industriale, cu 55% dintre livrări pentru persoane juridice și 45% pentru persoane fizice. Ambii șoferi au respectat tot timpul regulile de trafic.

Șoferul care a dispus de navigația what3words a câștigat mult timp prin reducerea distanțelor de mers pe jos, parcând mult mai eficient, în apropierea zonelor de livrare. Astfel, el a terminat ruta de 30 de minute mai devreme decât colegul său.

Adaugati comentariu