Filtre de aer performante în standard pe autocarele Daimler
Home Autobuze Filtre de aer performante în standard pe autocarele Daimler
Autobuze

Filtre de aer performante în standard pe autocarele Daimler

81

Autocarele produse de Daimler vor fi echipate în standard cu filtre de aer performante cu acțiune anti-virală și cu dispersoare de dezinfectant cu senzori.Mărcile Mercedes-Benz și Setra sunt caracterizate de o siguranță exemplară, iar acest lucru se aplică și în timpul pandemiei de coronavirus. Sistemele de aer condiționat montate în standard pe autocare protejează deja împotriva răspândirii virusului, prin împrospătarea rapidă a aerului de la bord. Noutățile sunt filtre de aer foarte performante, cu acțiune antivirale și de blocare a particulelor, montate în standard pe autocarele Daimler.

Alte noutăți sunt ușile de protecție pentru șoferi și dispersoarele de dezinfectant controlate de senzori. Opțional, Daimler poate ajusta și sistemele de aerisire, mărind nivelul maxim de intrare a aerului proaspăt în vehicul cu 33% până la 40%, în funcție de model.

În prezent, aerul din interiorul unui autocar Daimler se împrospătează total în 2 minute (la temperaturi exterioare între 8 și 26 de grade Celsius) până la 4 minute (la temperaturi mai scăzute sau mai mari).

Daimler Buses face un pas mai departe. La cerere, nivelul maxim de aer proaspăt al sistemelor de AC la modelele populare Mercedes-Benz Tourismo, Setra ComfortClass 500, TopClass 500 și S 531 DT pot fi crescute cu 33-40%, prin extinderea gamei de temperaturi exterioare. Pentru operatorii de autocare, cantitatea de aer proaspăt este o opțiune de reducere suplimentară a riscului de infectare a șoferilor și pasagerilor.

Sistemele de filtrare cu funcții anti-virale sunt deja folosite la sistemele de aer condiționat ale autobuzelor Setra. Noile filtre de aer active cresc efectul și mai mult. Filtrele multi-strat au și un strat cu funcție anti-virală, care rețin și cei mai fini aerosoli. Filtrele active sunt folosite pentru sistemele AC montate pe plafon, filtrele de recirculare și cutia frontală.

Aceste filtre de aer performante pot fi comandate pe actualele modele Mercedes-Benz Tourismo, Setra S 531 DT, Setra ComfortClass 500 și TopClass 500. Soluția este disponibilă pentru autocarele noi, dar și retrofit. În curând va fi disponibilă o soluție similară și pentru autobuzele Citaro.

Ușile de protecție pentru șoferi, fabricate din policarbonat și geam securizat, au fost implementate mai întâi pe autobuzele urbane Mercedes-Benz Citaro, apoi și pe gama interurbană Setra LE. Ușile sunt disponibile acum și pentru șoferii de autocare Mercedes-Benz Tourismo, Setra ComfortClass 500 și Setra S 531 DT. Soluția este de asemenea disponibilă pentru vehicule noi și retrofit.

O altă noutate este reprezentată de dispersoarele de dezinfectant cu senzori. Acestea previn atingerea cu mâinile utilizatorilor și răspândirea germenilor. Noile mecanisme pot fi montate pe uși și vor fi disponibile de la finalul lunii septembrie.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AutobuzeNoutatiRutierTransportatori

Primăria Galați cumpără 10 microbuze electrice Karsan e-Jest

Primăria Municipiului Galați anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 10...

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...