25 de ani de colaborare între Setra și Mercedes-Benz

Cu 25 de ani în urmă, pe 23 februarie, mărcile europene de autobuze Mercedes-Benz și Setra intrau într-o alianță strategică, punând bazele Daimler Buses.
25 de ani de colaborare între Setra și Mercedes-Benz

În prezent, compania a depășit mult granițele Europei cu produsele și serviciile sale. ”Sunt ferm convins că evenimentul de acum 25 de ani ne-a permis să scriem o parte bună din istoria construcției de autobuze. Ne propunem să continuăm să facem acest lucru și în viitor. Avem o viziune clară și vrem să le oferim clienților din toată lumea cele mai bune autobuze și soluții de mobilitate”, a declarat Till Oberwörder, șeful Daimler Buses.

Fuziunea dintre Mercedes-Benz Buses, atunci parte a Mercedes-Benz AG, și marca Setra, deținută atunci de Karl Kässbohrer Fahrzeugwerke GmbH, nu a fost nici pe departe una lipsită de probleme. Cum cele două mărci erau lideri în sectorul de autobuze, fuziunea a trebuit să primească acceptul autorităților politice și anti-cartel. De teamă că fuziunea nu se va mai face, oamenii din regiunea Ulm/Neu-Ulm au protestat pașnic la 1 februarie 1995. Acordul a fost semnat spre sfârșitul lunii, iar steaua Mercedes și ”K”-ul Kässbohrer și-au unit forțele, formând EvoBus GmbH. Marca are 14 subsidiare în țări precum Franța, Spania, Italia și Belgia, care sunt responsabile pentru operațiunile din Europa ale Daimler Buses. În afară de EvoBus GmbH, un număr de fabrici de autobuze și organizațiile naționale de vânzări din toată lumea formează divizia Daimler Buses.

Vânzările s-au triplat în 25 de ani

Înaintea fuziunii, mărcile Mercedes-Benz și Setra vindeau anual câte 5.700 de vehicule și aveau o forță de lucru comună de aproximativ 9.340 de oameni. În 2019, Daimler Buses a ajuns la 17.960 de angajați și a livrat 32.600 de autobuze complete și șasiuri.

În 1996, la un an după fuziune, a fost creat și brandul de servicii Omniplus, care se ocupă de activitățile de after-sales ale celor două mărci. În prezent, Omniplus are o rețea formată din peste 650 de ateliere în 42 de țări din Europa. Al patrulea și cel mai tânăr brand al familiei este BusStore. Înființat în septembrie 2013, BusStore se ocupă de activitățile legate de autobuzele rulate.

25 de ani de colaborare între Setra și Mercedes-Benz

Adaugati comentariu