Noile camioane Volvo pot fi comandate în România
Home Camioane Noile camioane Volvo pot fi comandate în România
Camioane

Noile camioane Volvo pot fi comandate în România

46

Noile camioane grele Volvo Trucks, prezentate în primăvară, sunt acum disponibile pentru vânzare în România. Vehiculele au fost dezvoltate pentru a maximiza oportunitățile șoferilor de a-și desfășura activitatea eficient, sigur și responsabil.Toate modelele noi de camioane (Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM și Volvo FMX) dispun de o interfață nouă și flexibilă, cu un panou digital de instrumente care furnizează șoferului informații relevante în orice situație. În plus, Volvo FM și FMX sunt echipate cu noi cabine, care îi oferă șoferului mai mult spațiu și o vizibilitate directă îmbunătățită.

Noul panou de instrumente este proiectat pentru a oferi o bună imagine de ansamblu, permițându-i șoferului să administreze informațiile intuitiv și eficient, cu mai puțin stres. Ecranul digital de 12 inci îi oferă șoferului acces rapid la informații care îl ajută să evite greșelile costisitoare. De exemplu, timpii de conducere sunt întotdeauna afișați, facilitând planificarea și reducând riscul încălcării regulamentelor. O altă funcție practică este identificarea indicatoarelor rutiere, alertându-l pe șofer în ceea ce privește limitele de viteză, restricțiile de depășire și tipul de drum.

Cu patru variante de vizualizare selectabile, fiecare șofer poate să-și personalizeze cu ușurință conținutul și aspectul panoului principal de instrumente, înainte de pornirea în cursă. Varianta ”Vizualizare sarcină” permite controlul sarcinii utile, al masei maxime a vehiculului și al sarcinii pe axă. Pentru camioanele dotate cu sistem de navigație, există varianta ”Vizualizare navigație”, cu hărți ușor de urmărit. Aceia care vor ca panoul lor de instrumente să aibă un aspect clasic Volvo, pot opta pentru varianta ”Vizualizare principală”, iar cei care preferă să vizualizeze numai informațiile esențiale pot alege varianta ”Vizualizare focalizată”.

Afișajul principal poate fi suplimentat cu un ecran secundar de 9 inci, pentru administrarea comunicațiilor, infotainmentului și a informațiilor de transport. Exemple de funcțiuni: Media player (pentru experiențe audio, via radio, Bluetooth sau USB), comunicații (cu posibilitatea conectării a două telefoane mobile), cursă (oferă suport pentru timpii de condus și odihnă, coaching pentru șofer, citirea de la distanță a datelor tahografului și navigație), vehicul (inclusiv climatizare de parcare, indicator de încărcare, presiunea în pneuri și setările personalizate ale Direcției Dinamice Volvo).

Alte elemente mai sunt My Apps pentru Android Auto, care reflectă aplicațiile telefoanelor Android, și Ghidul Șoferului, care oferă sfaturi de conducere și informații personalizate pentru fiecare camion individual. Funcția este pregătită pentru actualizări viitoare și este compatibilă și cu aplicațiile terților, de exemplu ale carosierilor.

Pe noile camioane Volvo pot fi conectate cu ușurință până la opt camere de luat vederi, iar pe ecranul secundar pot fi afișate simultan patru imagini de la aceste camere. Informația de pe ambele ecrane poate fi prezentată în peste 30 de limbi. Sistemul este capabil să stocheze simultan mai multe setări personalizate. Acest lucru este util atunci când camionul va fi utilizat de mai mulți șoferi diferiți, uneori chiar și din țări diferite.

Imagine de ansamblu mai bună și mai puțin stres

Funcțiile instrumentelor pot fi controlate cu ușurință prin intermediul unor elemente de control noi, grupate pe volan în mod intuitiv, precum și din panoul de instrumente. Funcțiile ecranului secundar pot fi accesate și prin atingerea directă a ecranului.

Camioanele cu mai mult de o punte motoare vor beneficia de o nouă funcție anti-spin, pentru a ajuta șoferul să administreze mai rapid și mai ușor situațiile de trafic potențial periculoase, atât pe șosea, cât și off-road. Șoferul trebuie doar să acționeze o manetă pentru a bloca diferențialele. Tracțiunea crescută este afișată pe panoul de instrumente digital.

Selectorul de viteze pentru Volvo I-Shift are un nou design, mai practic și mai ergonomic, asigurând o mai mare libertate de mișcare în interiorul cabinei. Programele de schimbare a vitezelor au fost, de asemenea, dezvoltate și includ modurile „economic”, „standard” și „performanță”.

Noile cabine pentru Volvo FM și Volvo FMX oferă mai mult spațiu și vizibilitate crescută

Noul Volvo FM: confort și vizibilitate îmbunătățiteNoile camioane Volvo FM și Volvo FMX dispun de cabine cu un volum interior cu până la un metru cub mai mare decât al celor anterioare. Se resimte senzația de cabină spatioasă, mai mult spațiu de lucru și o vizibilitate directă îmbunătățită în mod semnificativ, datorită, printre altele, unei linii coborâte a ușii. O intrare joasă, largă, cu două trepte cu proprietăți anti-alunecare și iluminare facilitează operațiunile pe rute cu opriri frecvente. În timpul operațiunilor din construcții, nu este neobișnuit ca șoferul să urce în și să coboare din cabină de până la 50 de ori pe zi.

Ca și pentru Volvo FH și Volvo FH16, zona șoferului se poate lăuda cu posibilitatea înclinării unghiului volanului, pentru o ajustare mai bună a poziției de conducere. Patul inferior din cabinele de dormit este poziționat mai sus decât la versiunile anterioare, făcându-l mai confortabil și creând spații de depozitare adiționale. Cabina de zi dispune de asemenea de un nou compartiment de stocare de 40 l, cu iluminare interioară.

O izolare a cabinei nouă și mai robustă reduce pătrunderea frigului, a căldurii și a zgomotului. O unitate de climatizare controlată prin senzori, cu filtru de carbon, oferă o bună calitate a aerului, chiar și în condiții dificile.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Camioane

Scania câștigă pentru a noua oară testul comparativ Green Truck

În fiecare an, producătorii de camioane grele din Europa sunt invitați la...