Primul autobuz vechi al STB convertit la CNG

STB a convertit primul autobuz vechi, model Mercedes-Benz Citaro Euro 3, din cele fără aer condiționat, la alimentarea cu CNG (gaz natural comprimat).
Primul autobuz vechi al STB convertit la CNG

Prototipul a fost văzut la stația de alimentare Engie din cartierul Militari. Deși înmatriculat, primul autobuz convertit la CNG era tractat de unul dintre noile transportoare ale STB, semn că nu au fost îndeplinite încă toate formalitățile pentru a putea circula pe drumurile publice.

Din poze se observă că rezervoarele de CNG (probabil 6), precum și instalația de aer condiționat, au fost montate pe plafon. Alte noutăți sunt oglinda de pe partea dreaptă, precum și cel puțin două camere video: una în partea din spate, pentru mers înapoi, și una pe colțul din dreapta sus, pentru supravegherea ușilor.

Conform unui comunicat din luna iunie al Primăriei Capitalei, 500 de autobuze vechi Mercedes-Benz Citaro din flota STB, cu normele de poluare Euro 3 și 4, vor fi transformate în autobuze alimentate cu gaz natural comprimat (CNG), cu normă de poluare Euro 6.

Vehiculele vor suferi transformări esențiale, inclusiv prin reamenajarea interioarelor și dotarea lor cu aer condiționat și cu echipamente moderne de comunicații. Proiectul prevede și construirea a trei stații CNG pentru a alimenta autobuzele, în trei autobaze STB care vor fi modernizate.

Acest proiect pilot, estimat la peste 150 milioane de euro, este coordonat de Primăria Capitalei și dezvoltat cu sprijinul Ministerului Mediului. În afară de beneficiile de mediu, prin reducerea emisiilor, în urma acestui proiect ar urma să scadă și costurile de întreținere a flotei. În plus, autobuzele alimentate cu CNG vor fi și mai silențioase cu până la 10 decibeli.

Sursa foto: Forum Metrou Ușor

Adaugati comentariu