Fabrica Renault Trucks din Lyon folosește autobuze electrice pentru transportul angajaților

De la începutul lunii ianuarie, Renault Trucks folosește autobuze electrice Volvo pentru transportul intern al angajaților la fabrica sa din Lyon.
Fabrica Renault Trucks din Lyon folosește autobuze electrice pentru transportul angajaților

Renault Trucks plasează mobilitatea electrică în centrul strategiei sale de combatere a emisiilor de CO2. De aceea, producătorul a inaugurat o linie de autobuze electrice pentru transportul intern al angajaților. De la începutul lunii ianuarie, două autobuze electrice Volvo au intrat în operare la fabrica Renault Trucks din Lyon.

În fiecare dimineață și seară, cele două autobuze electrice călătoresc între hubul multimodal de la stația Vénissieux și diferite secții ale fabricii Renault Trucks. Autobuzele le permit angajaților și călătorii în timpul zilei între locațiile din Vénissieux și Saint-Priest.

800 de angajați, aproximativ o cincime din total, utilizează zilnic acest serviciu. Într-un an, cele două autobuze vor transporta 175.000 de călători și vor economisi aproximativ 60 de tone de CO2.

Serviciul este operat de compania Faure, un partener de tradiție al Berliet și apoi al Renault Trucks pentru transportul pasagerilor. Contractul privind transportul angajaților cu autobuze electrice a fost semnat pe o perioadă de 8 ani. Faure a devenit astfel prima companie din Franța care achiziționează autobuze 100% electrice Volvo.

Citește și:

Test Renault T520 High MaxiSpace: Vârf de gamă consistent

Test Renault Trucks T High 480: Notabil

Test Renault Trucks T440 Optifuel: Economistul

Adaugati comentariu