Primul Volvo FL Electric a ajuns în Australia

Volvo Trucks își lansează la nivel global camioanele electrice, iar primul model FL Electric a ajuns în Australia, unde va fi testat în operațiuni de distribuție urbană.
Primul Volvo FL Electric a ajuns în Australia

Primul Volvo FL Electric din Australia va fi echipat cu o suprastructură pentru distribuție cu lift în partea din spate, ce poate transporta 8 paleți. El va fi testat în operațiuni urbane de către BevChain, principalul distribuitor local de băuturi. Testele vor începe în luna aprilie.

”Este foarte clar că atât clienții noștri, cât și clienții clienților noștri, solicită soluții de transport urban mai curate și mai silențioase. Este momentul ideal pentru a lansa la nivel global camioanele noastre electrice”, a declarat Tony O’Connell, vicepreședinte al Volvo Trucks Australia.

Modelul Volvo FL Electric 4×2 este propulsat de un motor electric ce dezvoltă 200 kW și 425 Nm, alimentat de un pachet de baterii de 200 kWh. Puterea este transmisă la roțile motoare prin intermediul unei cutii automatizate I-Shift cu două viteze.

La finalul anului 2020, Volvo Trucks și-a anunțat intențiile de a renunța la camioanele cu carburanți fosili până în 2040. Volvo este și unul dintre cei mai avansați producători în domeniul camioanelor electrice.

În Europa, Volvo a început în 2019 producția de serie a modelelor FL Electric (16 tone) și FE Electric (27 tone) pentru distribuție urbană și colectare de deșeuri. În prezent, compania testează versiuni electrice ale modelelor FHFM și FMX, cu MTMA de până la 44 de tone. În funcție de configurația bateriilor, autonomia poate ajunge până la 300 km. Începerea producției de serie a acestor modele este programată pentru 2022.

Și în SUA, Volvo Trucks a lansat comenzile pentru modelul Volvo VNR Electric. Producția de serie va începe în prima parte a anului 2021.

Adaugati comentariu