Video: Autobuz autonom Otokar, testat pe circuit

Producătorul turc Otokar, ale cărui autobuze circulă și în București, avansează și în domenii de vârf precum vehiculele fără șoferi. Recent, primul autobuz autonom Otokar a început fazele de testare pe circuit.
autobuz autonom Otokar

Primul autobuz autonom din Turcia este rezultatul unui proiect început în 2018, în colaborare cu Universitatea Okan din Istanbul. Proiectul a ajuns în faza de validare a tehnologiei pe circuit. Acolo, autobuzul autonom Otokar a trecut cu succes de primele teste.

Autobuzul fără șofer a oprit în stație și a așteptat urcarea pasagerilor. De asemenea, el poate opri de unul singur la trecerile de pietoni și la semafoare. O atenție deosebită a fost acordată protecției pietonilor. Astfel, autobuzul a putut opri în siguranță și pentru a evita coliziunea cu un pieton care traversa printr-o zonă nesemnalizată.

”Otokar își propune să devină un brand global, concentrat pe sustenabilitate și inovație. În ultimii 10 ani, am reinvestit 8% din profit în cercetare și dezvoltare. Ne apropiem rapid de scopul nostru de a dezvolta și comercializa vehicule autonome, care pot opera fără șofer pe toate drumurile și în toate condițiile meteo”, a declarat Serdar Görgüç, director general al Otokar.

Otokar nu este singurul producător din Turcia care dezvoltă un autobuz autonom. În primăvara anului trecut, Karsan a anunțat că va construi un autobuz autonom bazat pe modelul Atak Electric. Prima comandă pentru viitorul autobuz autonom Karsan a venit din România. BSCI, o companie specializată în tehnologie, va testa modelul în Parcul Industrial din Ploiești.

Video: Autobuz autonom Otokar, testat pe circuit

Adaugati comentariu