Video: Librării mobile în autobuze electrice Volvo
Home Autobuze Video: Librării mobile în autobuze electrice Volvo
AutobuzeTehnologie

Video: Librării mobile în autobuze electrice Volvo

40

Autoritățile din Goteborg (Suedia) vor să convingă mai mulți copii să citească, apelând la autobuze electrice Volvo cu design jucăuș transformate în librării mobile. Cum autobuzele sunt silențioase și fără emisii, ele pot intra și în zonele inaccesibile vehiculelor convenționale, inclusiv în interiorul clădirilor.Cele două librării mobile, bazate pe modele Volvo 7900 Electric, fac turul orașului Goteborg de la începutul lunii septembrie. Unul dintre autobuze are un design inspirat de o pădure din povești, iar celălalt de un submarin.

Video: Librării mobile în autobuze electrice VolvoScopul designului vesel este de a atrage cât mai mulți oameni, în special familii cu copii, pentru a descoperi serviciile oferite. Dimineața, aceste librării mobile Volvo vizitează grădinițele, iar după-amiaza și seara staționează în diverse cartiere din oraș. Autobuzele fac parte din programul ”The city where we read to our children” (Orașul în care citim copiilor).

”Nu toți copiii locuiesc aproape de o librărie. Cu acest concept nou, putem invita mai multe familii într-o lume a poveștilor, care stimulează imaginația, vorbirea și cititul. Pentru copii, accesul la literatură și posibilitatea de a citi este unul dintre principalii factori de dezvoltare”, spune Anette Eliasson, Library Manager în Goteborg.

Video: Librării mobile în autobuze electrice VolvoAutobuzele folosite sunt Volvo 7900 Electric, care au un consum de energie mai mic cu 80% față de un model diesel. De asemenea, fiind silențioase și fără emisii poluante, autobuzele pot fi folosite și în spații neconvenționale, precum spațiile comerciale.

Municipalitatea a ales pentru acest serviciu o soluție la cheie. Volvo Buses se ocupă de întreținerea celor două autobuze și a bateriilor lor pentru un cost lunar fix. Noaptea, vehiculele sunt spălate, dezinfectate, servisate și încărcate la depoul Volvo.

Autobuzele sunt și conectate, astfel încât Volvo Buses poate urmări în timp real starea fiecăruia. De asemenea, vehiculele pot folosi servicii precum Safety Zones, care limitează automat viteza de deplasare în zone presetate, de exemplu în preajma grădinițelor și școlilor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...