Franța amână până în aprilie amenzile pentru lipsa autocolantelor unghi mort

Autoritățile din Franța au confirmat că, în primele 3 luni ale anului, transportatorii ale căror camioane nu sunt echipate cu noile autocolante de avertizare unghi mort nu vor fi amendați.
Franța amână până în aprilie amenzile pentru lipsa autocolantelor unghi mort

În această perioadă de trei luni, șoferii vor primi doar avertismente dacă autocolantele lipsesc.

De asemenea, dacă transportatorii montează autocolante de avertizare unghi mort până la 31 martie 2021, dar ele nu au dimensiunile cerute sau nu sunt plasate la înălțimea corectă, va exista o perioadă de toleranță de 12 luni fără amenzi.

Începând de la 1 ianuarie 2021, vehiculele grele ce operează în zonele urbane din Franța trebuie echipate cu autocolante de semnalizare unghi mort. Cerinţa se aplică atât vehiculelor de transport de marfă de peste 3,5 tone, cât și celor de transport persoane.

Fiecare camion care circulă în Franţa trebuie să afişeze minim 3 autocolante. Pentru combinații cap tractor – semiremorcă sunt necesare până la 6 autocolante.

Instrucţiunile de instalare explicate în detaliu, punctele de achizitie dar şi exceptiile, se pot accesa AICI.

IRU și alte asociații de transportatori din Europa au cerut Comisiei Europene să amâne această obligativitate neclară. Cererile au rămas până acum fără rezultat.

Mai mult, textul legal publicat în această lună nu mai menționează obligativitatea autocolantelor doar in „zonele urbane”. În informațiile publicate anul trecut se menționa exceptarea de la regulă a camioanelor aflate în tranzit sau care nu circulă în zonele urbane.

Adaugati comentariu