Continental lansează sistemul de asistență la viraj RightViu

Compania Continental a dezvoltat sistemul de asistență la viraj RightViu, bazat pe radar, care poate fi montat ușor și rapid pe vehiculele comerciale grele.
Continental lansează sistemul de asistență la viraj RightViu

RightViu se bazează doar pe radar pentru a detecta și identifica bicicliștii și pietonii. Sistemul poate fi comandat începând din această vară.

”Credem că soluția noastră este ideală pentru a detecta bicicliștii aflați în zone fără vizibilitate și a evita accidentele serioase. Spre deosebire de sistemele bazate pe camere video, sistemul nostru bazat pe senzori ultrasonici poate face distincția dintre un pieton și un biciclist. Pachetul este foarte ușor de montat”, a declarat Gilles Mabire, șeful unității Commercial Vehicles & Services de la Continental.

RightViu poate fi montat ușor și rapid pe vehicule și nu necesită un monitor în cabină. Senzorul radar este instalat pe suportul oglinzii de pe partea pasagerului, fără nevoia de a găuri carosieria sau a instala cabluri suplimentare. Singura cerință este ca radarul să fie instalat la o înălțime de cel puțin 2 metri, viabilă pentru aproape toate autobuzele și camioanele grele. În prezent, inginerii Continental lucrează și la dezvoltarea unei soluții pentru vehiculele comerciale ușoare, bazată tot pe radar.

Zona monitorizată are o lățime de 4 metri și o lungime de până la 14 metri. Dacă un biciclist este în acea zonă, șoferul este avertizat acustic și vizual. ”Șoferii primesc un semnal clar, care le atrage atenția către situația periculoasă, astfel încât posibila coliziune să fie detectată la timp. O informație suplimentară despre unde este localizată persoana, care este oferită de sistemele cu camere video și monitor, este de multe ori irelevantă în acele momente”, a explicat Georg Kliewer.

Compania lucrează și la un sistem mai complex, care utilizează inteligența artificială pentru a face estimări.

Citește și:

Sistemul de asistență la viraj, obligatoriu pentru camioanele lungi în Germania

Sideguard Assist detectează și trotinetele electrice

DAF introduce sistemul City Turn Assist

Scania introduce două noi sisteme de detecție laterală

Sisteme Sideguard Assist disponibile ca soluții retrofit pentru camioanele, autocarele și autobuzele Mercedes și Setra

Euro Rescue, aplicația mobilă pentru creșterea siguranței post-coliziune

Adaugati comentariu