Scania introduce două noi sisteme de detecție laterală

Scania introduce noi funcționalități de detecție laterală, prin intermediul a două sisteme de asistență. Blind Spot Warning (BSW) și Vulnerable Road User Collision Warning (VRUCW) vor evita sau diminua impactul cu alți participanți la trafic.
Scania introduce două noi sisteme de detecție laterală

Deși au obiective diferite, cele două sisteme funcționează în paralel și într-o anumită măsură se suprapun. Pietonii și biciclieștii vor fi principalii beneficiari ai ”ochilor” suplimentari pe care Scania îi oferă camioanelor, cu ajutorul radarului, senzorilor de proximitate și camerelor video.

Scania introduce două noi sisteme de detecție lateralăSistemul Blind Spot Warning (BSW) funcționează pe ambele părți ale camionului, la viteze de peste 2 km/h, inclusiv la viteze de autostradă. Sistemul Vulnerable Road User Collision Warning (VRUCW), gândit special pentru oraș, oferă informații de pe partea pasagerului, la viteze de până la 35 km/h.

Cele două noi sisteme Scania de detecție laterală oferă avertizări sonore și vizuale, pe partea aflată în pericol, prin intermediul unor lămpi și difuzoare montate în stâlpii cabinei. Avertizările se emit progresiv, pe trei niveluri de gravitate.

Scania introduce două noi sisteme de detecție laterală”Sistemele noi de detecție laterală sunt o componentă importantă în încercarea de a proteja pietonii și bicicliștii, dar și pentru a evita coliziunile cu vehiculele aflate în punctele oarbe la viteze mai mari. Cred că fiecare șofer s-ar bucura să beneficieze de acest sprijin când sunt în trafic aglomerat”, a declarat Alexander Vlaskamp, vicepreședinte al Scania Trucks.

Citește și:

Camioane cu alcool tester și cutie neagră din 2022

Active Brake Assist 5, echipare standard pe Actros și Arocs

DAF introduce sistemul City Turn Assist

Sideguard Assist detectează și trotinetele electrice

Programele prin care pot fi achiziţionate şi utilitare vor fi lansate în iunie

Adaugati comentariu