Rețea Renault de reciclare și reutilizare a componentelor de camioane

Renault Trucks face un nou pas în tranziția spre economia circulară și dezvoltă împreună cu Indra o rețea de reciclare și reutilizare a pieselor de camion. Cei doi parteneri efectuează un studiu preliminar de un an, ale cărui concluzii vor fi prezentate în toamnă.
Rețea Renault de reciclare și reutilizare a componentelor de camioane

Bruno Blin, președintele Renault Trucks, și Loic Bey-Rozet, director executiv al Indra Automobile Recycling, au semnat la 2 iulie o scrisoare de intenție pentru stabilirea termenilor colaborării dintre producătorul de camioane și specialistul în reciclare auto. Scopul este de a crea o rețea Renault Trucks de reciclare, reutilizare și recuperare a componentelor de camioane. Studiul de un an este realizat cu sprijin financiar de la Agenția de Tranziție Ecologică ADEME și cu asistență de la CIDER Engineering, un partener al Indra specializat în demontarea echipamentelor grele.

Studiul va include o analiză a situației pentru reciclarea camioanelor grele care nu mai sunt folosite, precum și o actualizare a metodelor de dezmembrare, factori cheie în stabilirea unui canal de reciclare. Studiul va include și o analiză detaliată a pieței potențiale pentru reutilizarea pieselor și recomandări despre fluxul logistic și schemele de distribuție pentru astfel de piese. Concluziile vor fi prezentate ADEME în luna octombrie.

Din această lună, Renault Trucks și Indra Automobile Recycling vor începe reciclarea camioanelor pe scară largă. Cinci centre Indra vor demonta în această vară 15 vehicule Renault Trucks.

După curățare și etichetare, piesele vor fi oferite clienților prin rețeaua de service și dealeri Renault Trucks. Materialul rămas din dezmembrare va fi reciclat. Până la sfârșitul anului, aproximativ 100 de camioane vor fi dezmembrate în centrele Indra Automobile Recycling și în atelierele Renault Trucks și apoi reciclate.

Citește și:

Rabla 2020: Noi dosare de finanţare aprobate pentru companii

Adaugati comentariu