Sideguard Assist detectează și scuterele electrice
Home Camioane Sideguard Assist detectează și trotinetele electrice
CamioaneTehnologie

Sideguard Assist detectează și trotinetele electrice

11

În ultimii ani, numărul de trotinete și scutere electrice din orașele europene a explodat. Din păcate pentru șoferii de camioane, aceste vehicule silențioase și de mici dimensiuni se alătură listei de utilizatori vulnerabili ai drumurilor, alături de pietoni și bicicliști. În asemenea cazuri este util sistemul Sideguard Assist de la Mercedes-Benz.Pericolul apare când vehiculele trotinetele și scuterele merg în paralel cu camioanele, mai ales când camioanele virează spre partea lor. În asemenea cazuri este util Sideguard Assist, sistem de siguranță disponibil pe noul Mercedes-Benz Actros. Sideguard Assist are abilitatea de a detecta obiectele mobile sau staționare din zona monitorizată, de-a lungul lateralei camionului.

Sideguard Assist MirrorCamPrintre aceste obiecte se numără pietonii, bicicliștii, indicatoarele rutiere sau chiar scuterele electrice. Inițial, șoferul este informat vizual de prezența obstacolului. Ecranul MirrorCam de pe partea pasagerului va afișa un semn de avertizare sub forma unui triunghi galben. Dacă există riscul unei coliziuni, culoarea triunghiului devine roșu intermitent, iar după două secunde rămâne aprins continuu și se emite un sunet de avertizare pe partea pasagerului.

Sideguard Assist de la Mercedes-Benz Trucks este singurul sistem de asistență disponibil la camioane oferit din fabrică și integrat complet în arhitectura vehiculului. Sistemul este funcțional pe modele rigid și articulate Actros și Arocs, cu lungimi ale combinațiilor de până la 18,75 metri.

Dovada că aceste sisteme de detecție laterală pot reduce numărul de accidente grave ce implică victime umane în timpul manevrelor este analiza accidentelor dintre camioane și bicicliști realizată de companiile de asigurare din Germania. Asigurătorii estimează că un asemenea sistem poate preveni aproximativ 50% dintre accidentele ce implică bicicliști și camioane. Numărul de decese poate fi redus cu aproape o treime, iar cel al rănirilor grave cu peste 40%.

Sistemele asemănătoare cu Sideguard Assist ar putea deveni obligatorii pe camioanele noi începând din 2022.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...

Camioane

Camioanele „verzi” scapă de taxa de tranzitare a Bucureștiului

Vehiculele comerciale cu propulsie electrică sau hibridă vor fi scutite de plata...

Camioane

Volvo FH16: Un motor nou și mai puternic

Volvo Trucks introduce un nou motor pentru emblematicul său camion FH16. Cu...