Dosarele pentru restituirea accizei pe 2019 se pot depune până la 30 iunie camioane diesel 2040
Home Camioane Acord: Producătorii europeni de camioane renunță la diesel în 2040
CamioaneTehnologie

Acord: Producătorii europeni de camioane renunță la diesel în 2040

26

Cei mai importanți 7 producători de camioane din Europa au semnat un angajament comun de a renunța să vândă camioane diesel până cel târziu în 2040, cu 10 ani mai devreme decât era plănuit inițial.Alianța formată din Daimler, Scania, MAN, Volvo Group, DAF, Iveco și Ford Trucks s-a angajat astfel să renunțe mai devreme la dezvoltarea și comercializarea de camioane diesel, cel mai târziu în 2040. În schimb, producătorii de camioane se vor concentra pe dezvoltarea tehnologiei bateriilor, pilelor de combustie cu hidrogen și a carburanților curați.

Acordul a fost dezvăluit de o scrisoare deschisă trimisă publicației britanice Financial Times. Producătorii, grupați sub umbrela ACEA Commercial Vehicles, promit să investească între 50 și 100 de miliarde de euro în dezvoltarea noilor tehnologii.

Oprirea dezvoltării tehnologiei diesel este discutată de ceva timp, dar până acum se părea că anul 2050 va ultimul an în care camioanele diesel se vor putea comercializa. Ultimele evoluții ale tehnologiei au convins însă producătorii de camioane că este mai profitabil să oprească mai devreme optimizarea motoarelor diesel și să se concentreze pe vehiculele fără emisii.

În scrisoarea deschisă, producătorii de camioane mai cer autorităților europene investiții în stații de încărcare și alimentare cu hidrogen și carburanți sintetici pentru camioane. Aceștia mai solicită taxe mai mari pentru motorină și camionele diesel, care să forțeze înlocuirea vehiculelor vechi cu unele echipate cu tehnologii noi.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...