CE lansează aplicația mobilă Re-open EU, cu informații despre condițiile de călătorie în Europa
Home Transportatori Turism CE lansează aplicația mobilă Re-open EU, cu informații despre condițiile de călătorie în Europa
Turism

CE lansează aplicația mobilă Re-open EU, cu informații despre condițiile de călătorie în Europa

2

Comisia Europeană a lansat aplicația mobilă Re-open EU, disponibilă gratuit pentru telefoanele Android și iOS. Aplicația oferă informații actualizate privind condițiile de călătorie în Europa.Lansarea vine după succesul platformei web Re-open EU, care a fost vizitată de aproape 8 milioane de ori de la lansarea sa, la jumătatea lunii iunie.

Aplicația mobilă Re-open EU oferă informații cuprinzătoare și actualizate privind starea de sănătate, măsurile de siguranță și condițiile de călătorie din toate statele membre ale UE, precum și din Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția. Utilizatorii pot obține cele mai recente informații privind măsurile naționale de carantină, cerințele de testare și aplicațiile mobile de depistare a contacților și de avertizare privind coronavirusul.

Informațiile sunt disponibile în toate cele 24 de limbi oficiale ale UE și se utilizează date verificate care provin de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și de la statele membre. Re-open EU a fost una dintre măsurile anunțate de Comisie în pachetul său din mai 2020 privind turismul și transportul, pentru a-i ajuta pe cetățeni să călătorească în condiții de siguranță, cu respectarea deplină a orientărilor în materie de sănătate.

De asemenea, în comunicarea sa din octombrie 2020 privind măsuri suplimentare de răspuns la pandemia de COVID-19, Comisia s-a angajat să pună informațiile la dispoziția tuturor cetățenilor prin intermediul unei aplicații gratuite. Informațiile de pe Re-open EU rămân ușor accesibile prin intermediul platformei web.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

MaritimTransportatoriTurism

Românii recapătă gustul pentru croaziere

După doi ani în care industria croazierelor maritime și oceanice a înregistrat...

FlixBus reia cursele în România. Măsuri ample de siguranță
Turism

FlixBus reia cursele în România. Măsuri ample de siguranță

FlixBus reia, de la 19 iunie, cursele cu autocarul din și spre...

Re-open EU: Site dedicat reluării în siguranță a călătoriilor și a turismului în UE
Turism

Re-open EU: Site dedicat reluării în siguranță a călătoriilor și a turismului în UE

Comisia Europeană a lansat astăzi platforma web ”Re-open EU”, dedicată sprijinirii reluării...

Turism

TUI TravelCenter, partener al futsalului românesc

Cea mai mare rețea de agenții de turism din țară, TUI TravelCenter,...