CE lansează aplicația mobilă Re-open EU, cu informații despre condițiile de călătorie în Europa

Comisia Europeană a lansat aplicația mobilă Re-open EU, disponibilă gratuit pentru telefoanele Android și iOS. Aplicația oferă informații actualizate privind condițiile de călătorie în Europa.
CE lansează aplicația mobilă Re-open EU, cu informații despre condițiile de călătorie în Europa

Lansarea vine după succesul platformei web Re-open EU, care a fost vizitată de aproape 8 milioane de ori de la lansarea sa, la jumătatea lunii iunie.

Aplicația mobilă Re-open EU oferă informații cuprinzătoare și actualizate privind starea de sănătate, măsurile de siguranță și condițiile de călătorie din toate statele membre ale UE, precum și din Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția. Utilizatorii pot obține cele mai recente informații privind măsurile naționale de carantină, cerințele de testare și aplicațiile mobile de depistare a contacților și de avertizare privind coronavirusul.

Informațiile sunt disponibile în toate cele 24 de limbi oficiale ale UE și se utilizează date verificate care provin de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și de la statele membre. Re-open EU a fost una dintre măsurile anunțate de Comisie în pachetul său din mai 2020 privind turismul și transportul, pentru a-i ajuta pe cetățeni să călătorească în condiții de siguranță, cu respectarea deplină a orientărilor în materie de sănătate.

De asemenea, în comunicarea sa din octombrie 2020 privind măsuri suplimentare de răspuns la pandemia de COVID-19, Comisia s-a angajat să pună informațiile la dispoziția tuturor cetățenilor prin intermediul unei aplicații gratuite. Informațiile de pe Re-open EU rămân ușor accesibile prin intermediul platformei web.

Adaugati comentariu