Victorie Kamaz în Dakar 2020
Home Vehicule speciale Victorie Kamaz în Dakar 2020
Vehicule speciale

Victorie Kamaz în Dakar 2020

40

Camioanele Kamaz au ocupat locurile 1,2 și 4 în clasamentul final al Dakar 2020, prima ediție celebrului raliu desfășurată în Arabia Saudită. La finalul celor 12 etape, pe primul loc a fost camionul cu numărul 511 condus de Andrey Karginov.Deși competiția s-a mutat din America de Sud în Arabia Saudită, câștigătorul la clasa camioane a rămas neschimbat. Mai mult, în condițiile în care principalul contracandidat din ultimii ani a venit cu o echipă neexperimentată, Kamaz a dominat copios, câștigând 11 din cele 12 etape.

Karginov a terminat cele 12 etape speciale cu un timp cumulat de 46 de ore, 33 de minute și 36 de secunde. El a câștigat nu mai puțin de 7 etape, fiind lider începând cu finalul etapei a patra. Pentru Karginov, aceasta este a doua victorie în Dakar, după cea obținută în 2014.

Pe locul 2 s-a clasat un alt camion Kamaz, cel condus de Anton Shibalov, care a avut un timp mai slab cu 42 de minute și 26 de secunde față de lider. Shibalov a obținut 3 victorii de etapă.

Pe locul 3 s-a clasat bielorusul Siarhey Viazovich (MAZ), singurul pilot din afara echipei Kamaz-Master care a obținut o victorie în această ediție. Viazovich a terminat la peste 2 ore de lider. Pe locul 4 a sosit tot un Kamaz, cel condus de Dmitry Sotnikov, care a obținut o victorie de etapă în Dakar 2020.

Pe locul 5 s-a clasat primul camion Iveco Powerstar, cel al echipei Big Shock Racing condus de cehul Martin Macik. Primul camion al echipei oficiale Iveco, De Rooy Petronas, a venit pe locul 6. El a fost condus de olandezul Janus van Kasteren. În top 10 la clasa camioane s-au mai clasat vehicule Tatra și HINO.

Rezultatele de la celelalte clase pot fi găsite aici.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Vehicule speciale

New Holland câștigă Good Design Award

Combina CR11 și tractorul electric T4 de la New Holland sunt câștigătorii...

Vehicule speciale

GAUSSIN începe livrările către AMAZON

GAUSSIN NA, o filială deținută integral de GAUSSIN, un pionier al transportului...

LogisticăVehicule speciale

Linde, noua generație de stivuitoare electrice

Linde propune mai multă putere, confort și durabilitate pentru stivuitoarele electrice de...

Vehicule speciale

Noua fabrică de tractoare de la Arad: lucrările încep anul acesta

O fabrică de tractoare care ar crea aproximativ 600 de locuri de...