Victorie Kamaz în Dakar 2020

Camioanele Kamaz au ocupat locurile 1,2 și 4 în clasamentul final al Dakar 2020, prima ediție celebrului raliu desfășurată în Arabia Saudită. La finalul celor 12 etape, pe primul loc a fost camionul cu numărul 511 condus de Andrey Karginov.
Victorie Kamaz în Dakar 2020

Deși competiția s-a mutat din America de Sud în Arabia Saudită, câștigătorul la clasa camioane a rămas neschimbat. Mai mult, în condițiile în care principalul contracandidat din ultimii ani a venit cu o echipă neexperimentată, Kamaz a dominat copios, câștigând 11 din cele 12 etape.

Karginov a terminat cele 12 etape speciale cu un timp cumulat de 46 de ore, 33 de minute și 36 de secunde. El a câștigat nu mai puțin de 7 etape, fiind lider începând cu finalul etapei a patra. Pentru Karginov, aceasta este a doua victorie în Dakar, după cea obținută în 2014.

Pe locul 2 s-a clasat un alt camion Kamaz, cel condus de Anton Shibalov, care a avut un timp mai slab cu 42 de minute și 26 de secunde față de lider. Shibalov a obținut 3 victorii de etapă.

Pe locul 3 s-a clasat bielorusul Siarhey Viazovich (MAZ), singurul pilot din afara echipei Kamaz-Master care a obținut o victorie în această ediție. Viazovich a terminat la peste 2 ore de lider. Pe locul 4 a sosit tot un Kamaz, cel condus de Dmitry Sotnikov, care a obținut o victorie de etapă în Dakar 2020.

Pe locul 5 s-a clasat primul camion Iveco Powerstar, cel al echipei Big Shock Racing condus de cehul Martin Macik. Primul camion al echipei oficiale Iveco, De Rooy Petronas, a venit pe locul 6. El a fost condus de olandezul Janus van Kasteren. În top 10 la clasa camioane s-au mai clasat vehicule Tatra și HINO.

Rezultatele de la celelalte clase pot fi găsite aici.

Adaugati comentariu