PETRONAS De Rooy IVECO, pregătită pentru Dakar 2020

Echipa PETRONAS De Rooy IVECO va concura în ediția cu numărul 42 a Raliului Dakar cu trei camioane IVECO Powerstar (conduse de Janus van Kasteren jr, Vick Versteijnen și Albert Llovera) și un IVECO Trakker (condus de Michiel Beckx).
PETRONAS De Rooy IVECO, pregătită pentru Dakar 2020

După un deceniu în America de Sud, cel mai dur raliu din lume se mută în Orientul Mijlociu. Prima ediție desfășurată în Arabia Saudită va avea un traseu de 7.500 km, dintre care 5.000 km de probe speciale cronometrate, patru dintre ele mai lungi de 450 km. Într-o țară în care deșertul este rege, 75% din rută se va desfășura pe nisip.

Deși vine la Dakar 2020 cu patru piloți noi, PETRONAS De Rooy IVECO țintește în continuare podiumul. Liderul echipei, Gerard de Rooy, nu va putea concura din cauza unor probleme la spate. Pentru al nouălea an consecutiv, IVECO va fi furnizorul oficial al echipei, oferind camioanele, motoarele și piesele de schimb. Camioanele vor fi echipate cu motoare IVECO Cursor 13 care dezvoltă până la 1.000 CP.

”Echipa IVECO abia așteaptă startul raliului Dakar. Camioanele noastre vor demonstra încă o dată extrema lor fiabilitate pe terenuri grele. Țintim clar podiumul și vă promit că veți admira determinarea echipei”, a declarat Thomas Hilse, președintele IVECO.

Janus van Kasteren jr este un pilot de off-road care va concura a treia oară în Dakar. El va pilota camionul IVECO Powerstar Evo 3 cu numărul 505, alături de navigatorul Marcel Snijders și mecanicul Darek Rodewald. În edițiile anterioare, el a terminat mai multe etape în Top 10.

Albert Llovera este un fost schior olimpic, care a concurat apoi în curse de mașini în ciuda faptului că a paralizat de la brâu în jos. A debutat în Dakar în 2014 și a participat de atunci la patru ediții. El va concura pe camionul IVECO Powerstar Evo 3 cu numărul 517, special adaptat pentru el, alături de navigatorul Ferran Marco Alcayna și mecanicul Marc Torres.

Vick Versteijnen a condus camioane în două ediții Dakar, dar și la Morocco Desert Challenge în 2018 și 2019. El va conduce un camion IVECO Powerstar Evo 2 (cu numărul 522), alături de navigatorul Teun van Dal și mecanicul André van der Sande.

Michiel Becx va participa în premieră la Raliul Dakar într-un camion. La bordul unui IVECO Trakker, cu numărul 531, el va oferi asistență rapidă pentru celelalte camioane ale echipei. Din echipaj face parte Bernard den Kinderen, cel mai experimentat mecanic al echipei, și navigatorul Edwin Kuijipers.

Adaugati comentariu