Active Brake Assist 5, echipare standard pe Actros și Arocs

Începând din această lună, sistemul Active Brake Assist 5 va fi inclus în întreaga Europă în echiparea standard a modelelor Actros și Arocs.
Active Brake Assist 5, echipare standard pe Actros și Arocs

Pentru Mercedes-Benz siguranța a fost întotdeauna o prioritate, iar în domeniul camioanelor de mare tonaj răspunderea șoferilor este cu atât mai mare. Pentru a susține șoferii și companiile de transport să evite sau să reducă pagubele cauzate de un accident, producătorul a decis să introducă de la începutul anului 2020 sistemul Active Brake Assist 5 în echiparea standard a modelelor Actros și Arocs.

Active Brake Assist 5: Până la frânarea totală

Active Brake Assist 5, echipare standard pe Actros și ArocsCea de-a cincea generație a sistemului Active Brake Assist asistă șoferul prin inițierea, în anumite condiții, a unei frânări totale în cazul obiectelor staționare și mobile, ca și a unei frânări parțiale sau totale, în anumite situații, la o viteză de până la 50 km/h, în cazul pietonilor care se deplasează și stau pe loc, reducând astfel sau evitând în totalitate accidentele. Trebuie reamintit însă că acest sistem are încă limitări tehnice, iar funcționarea lui poate depinde și de condițiile de mediu, astfel încât șoferul poartă în continuare întreaga răspundere pentru siguranța camionului.

Legislație

Din 2018, toate autovehiculele noi cu suspensie pneumatică și suspensie cu arcuri din oțel cu o masă maximă admisă de peste 3,5 t trebuie să fie echipate cu un sistem avansat de frânare de urgență (AEBS). Sunt exceptate autovehiculele off-road și camioanele cu peste trei axe. Conform cerințelor tehnice pentru acest sistem, viteza maximă în cazul unui impact trebuie să fie de 10 km/h (obstacol în mișcare), respectiv 60 km/h (obstacol fix). În toate cazurile, impactul nu poate fi deci evitat, ci doar atenuate consecințele acestuia. Sistemele Active Brake Assist de la Mercedes-Benz depășesc încă de la a treia generație (ABA 3) cerințele actuale privind frânarea de urgență a camioanelor.

Vezi mai jos ce aduce nou sistemul Active Brake Assist 5.

Adaugati comentariu