Scania va livra 75 de camioane electrice cu baterii în Norvegia

În următorii 3 ani, Scania va livra până la 75 de camioane electrice cu baterii în Norvegia, pentru specialistul în vânzări en-gros de alimente ASKO.
Scania va livra 75 de camioane electrice cu baterii în Norvegia

Scania și ASKO au o colaborare de lungă durată, iar recent cele două companii au început să exploreze noile tehnologii de electrificare. În acest an, ASKO a început să opereze patru camioane electrice Scania cu celulă de combustie. În februarie, compania a adăugat în flota sa două camioane electrice Scania cu baterii. ASKO a semnat recent un acord cadru pe 3 ani cu Scania, cu intenția de a comanda până la 75 de camioane electrice cu baterii pentru filiala din Norvegia.

”Scopul nostru este de a avea o flotă de camioane cu emisii zero până în 2026. Camioanele electrice Scania sunt un pas important în călătoria noastră spre un transport fără carburanți fosili”, a declarat Torbjørn Johannson, președinte al ASKO Norvegia.

”Este îmbucurător faptul că tot mai multe companii fac pași concreți spre camioanele grele fără emisii. ASKO face genul de angajamente necesare pentru îndeplinirea obiectivelor Acordului de la Paris de limitare a încălzirii globale”, a spus și Henrik Henriksson, președinte și CEO al Scania.

Mai târziu în acest an, Scania își va prezenta oficial planurile pentru camioane electrice cu baterii. În următorii câțiva ani, este așteptat că tehnologia bateriilor să fie îmbunătățită, pentru a crește autonomia fără a mări și greutatea. Producția de camioane electrice cu baterii o completează pe cea de autobuze electrice și autobuze și camioane hibride, care a început deja. De asemenea, Scania este pregătită să întâmpine cererea tot mai mare de vehicule grele alimentate cu carburanți regenerabili.

Citește și:

În 2030, jumătate dintre camioanele urbane vor fi electrice

762 de camioane electrice noi înmatriculate în Europa în 2019

Mutări silențioase cu un camion hibrid Scania

Cea mai bună alarmă: aplicația Tesla blochează hoțul în mașină

Adaugati comentariu