Volvo începe să vândă camioane electrice și în SUA
Home Camioane Volvo începe să vândă camioane electrice și în SUA
CamioaneTehnologie

Volvo începe să vândă camioane electrice și în SUA

48

Volvo Trucks a anunțat la finalul săptămânii trecute lansarea comenzilor de camioane electrice și pe piața din SUA. Producția de serie a modelului greu Volvo VNR Electric va începe în prima parte a anului 2021.Modelul Volvo VNR Electric este proiectat pentru aplicații de distribuție locală și regională. Acesta camioane electrice Volvo pentru piața din SUA sunt echipate cu baterii litiu-ion de 264 kWh, care asigură o autonomie de până la 240 km. Bateriile pot fi încărcate până la 80% în doar 70 de minute.

”Volvo Trucks conduce cursa spre electrificare în toată lumea. Prin introducerea unei game robuste de vehicule comerciale electrice în Europa și America de Nord, Volvo își ține promisiunea de a ghida industria de camioane spre un viitor sustenabil. Nu vedem electrificarea transportului ca o dezmembrare a pieței existente, ci ca o oportunitate de a inventa ceva cu totul nou și revoluționar”, a declarat Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Volvo Trucks introduce modelul VNR Electric în America de Nord după un proiect comun cu alte 14 organizații. Proiectul Volvo LIGHTS desfășurat în California a reunit organizații publice și private care au participat la testarea viabilității camioanelor electrice în lumea reală. Pe lângă testarea unor flote de camioane în operațiuni reale, proiectul a creat și un model de lucru pentru vânzări și service, a dezvoltat cele mai bune practici pentru infrastructura de încărcare și a lansat programe de instruire pentru tehnicieni. Proiectul va continua și în 2021, adunând în continuare date din operațiuni.

În Europa, Volvo Trucks a început în 2019 producția de serie a modelelor FL Electric (16 tone) și FE Electric (27 tone) pentru distribuție urbană și colectare de deșeuri. În prezent, Volvo testează versiuni electrice ale modelelor FHFM și FMX, cu MTMA de până la 44 de tone. În funcție de configurația bateriilor, autonomia poate ajunge până la 300 km. Începerea producției de serie a acestor modele este programată pentru 2022.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...