Nordic Recycling pune în operare un camion Volvo FE Electric

Compania suedeză Nordic Recycling a comandat 5 camioane electrice Volvo: 4 autogunioere FE Electric și un model de distribuție FL Electric. Al doilea camion din această comandă a fost livrat recent și pus în operare.
Nordic Recycling pune în operare încă un camion Volvo FE Electric

Aceasta este până în prezent cea mai mare comandă de camioane electrice Volvo din Suedia. Primul camion, un Volvo FL Electric, a fost livrat în luna aprilie. Acum a fost livrat și primul Volvo FE Electric, cu aceeași specificație ca cele 3 care vor urma.

Nordic Recycling este o companie înființată în 2011 specializată în colectare de deșeuri menajere. Compania se ocupă de peste 50% dintre operațiunile de colevctare din Goteborg, unde vor fi folosite și cele 5 camioane electrice.

”Am ales să acceptăm această provocare deoarece camioanele electrice vor deveni treptat noua normalitate. Am realizat că trebuie să învățăm mai mult despre ele și să devenim parte a procesului de dezvoltare. Suntem mândri că Nordic Recycling este prima companie care folosește un camion de gunoi Volvo FE Electric în Goteborg”, a declarat Jorgen Nikolai Pettersen, CEO al companiei de reciclare.

Camioanele pot fi încărcate la sediul companiei din Mölndal sau la centrul Volvo Trucks din aceeași localitate. Compania are discuții cu municipalitatea și pentru instalarea unei stații rapide de încărcare pentru camioane și autobuze.

Șoferii care au condus primul camion electric au fost încântați. De asemenea, ei au primit numeroase întrebări despre funcționarea camionului, deci interesul public este ridicat. Performanțele sunt foarte bune, funcționarea este silențioasă și o singură încărcare este suficientă pentru întreaga zi”, a mai spus Jorgen Nikolai Pettersen.

Volvo FE Electric pentru Nordic Recycling

  • MTMA de 26 de tone
  • Baterie de 160 kWh
  • transmisie cu două viteze
  • fereastră suplimentară pe partea pasagerului
  • punte spate pneumatică, ultima axă directoare
  • suprastructură Joab Anaconda Twin cu două compartimente

Adaugati comentariu