Noi reguli de intrare în Germania: șoferii de camion ar putea fi testați și carantinați

Astăzi au intrat în vigoare în Germania reguli mai restrictive de intrare în țară pentru străini, pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Șoferii de camion ar putea fi afectați și ei.
Noi reguli de intrare în Germania: șoferii de camion ar putea fi testați și carantinați

Persoanele care intră în Germania din țările de risc trebuie să se înregistreze electronic înainte de a trece granița, iar apoi să prezinte un test negativ sau să facă unul la graniță, sau să intre 10 zile în carantină. Singura excepție pentru testare menționată până acum sunt persoanele care au stat în zonele de risc mai puțin de 3 zile. Dacă regulile nu se schimbă, vor fi afectați și șoferii care intră în Germania pentru a-și prelua camioanele.

Potrivit asociației de logistică BGL, trei reguli diferite se vor aplica șoferilor de camion care revin în Germania:

  • dacă vin dintr-o zonă standard de risc, șoferii de camion sunt exceptați de obligația de înregistrare online și de a prezenta un test Covid negativ;
  • dacă vin dintr-o zonă de risc ridicat, precum România, șoferii trebuie să se înregistreze online, dar nu sunt nevoiți să se testeze dacă au stat în acea zonă mai puțin de 72 de ore;
  • dacă vin dintr-o țară în care a apărut noua tulpină de coronavirus, precum Marea Britanie, șoferii de camion trebuie să se înregistreze și să se testeze.

Potrivit datelor de la Oficiul Federal de Muncă, un șofer de camion care vine din străinătate petrece în Germania între 3 și 4 săptămâni. Astfel, aproximativ 119.000 de șoferi de camion ar putea fi afectați de noile reguli de intrare în Germania. De asemenea, asociația mai avertizează că actualele puncte de testare de la granițe nu pot face față cererii de teste rapide.

Directorul BGL, Dirk Engelhardt, a declarat că situația ar putea duce la blocarea lanțurilor de aprovizionare, din cauza lipsei de șoferi. De asemenea, Florian Eck, directorul asociației Deutschen Verkehrsforums, a vorbit despre o ”închidere de facto a granițelor” și a avertizat că ar putea apărea un scenariu similar cu cel de Crăciun din Marea Britanie.

Adaugati comentariu