Mercedes-Benz își extinde centrul logistic global din Germersheim
Home Logistică Mercedes-Benz își extinde centrul logistic global din Germersheim
LogisticăNoutati

Mercedes-Benz își extinde centrul logistic global din Germersheim

11

Centrul logistic global Mercedes-Benz din Germersheim, care a împlinit recent 30 de ani, se extinde cu un nou complex de depozite de ultimă generație.Operațiunile de after-sales au demarat în 1990, ca depozit central de piese de schimb al Daimler-Benz AG. De atunci, complexul de depozite a fost extins și modernizat în mai multe etape. Centrul alimentează partenerii din peste 150 de țări cu piese de schimb și accesorii pentru vehiculele comerciale și autoturismele Mercedes-Benz, smart și FUSO.

Mercedes-Benz își extinde centrul logistic global din GermersheimÎncă de la inaugurare, centrul logistic a fost unul dintre cele mai moderne din industria automotive. Sistemele de transport, stocare și colectare automatizate au fost folosite încă de la început. Cea mai recentă extindere aduce în plus un complex de depozite cu o capacitate totală de 80.000 mp. Elementul central este o hală cu o înălțime internă de 40 de metri, pentru piese voluminoase.

Tehnologiile de ultimă oră, precum sistemul de benzi transportoare integrat în podea, sunt utilizate pentru colectarea și stocarea rapidă a componentelor. Piesele sunt colectate 100% automat, utilizând o combinație între benzi transportoare cu lanț, hidraulice sau electrice. În total, extinderea centrului logistic din Germersheim a necesitat o investiție de aproximativ 100 de milioane de euro.

În plus, consumul de apă și de energie pe metru pătrat a fost optimizat continuu, fiind redus cu peste 50% față de acum 30 de ani. Pe acoperișul uneia dintre halele noi a fost instalat un sistem fotovoltaic de peste 15.000 mp, care va produce anual peste 1,3 milioane kWh.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Logistică

Genius se extinde în 300 de localități

Într-un moment în care tot mai mulți clienți cumpără din online din...

Logistică

AQUILA își reînnoiește flota și echipamentele din depozit

În linie cu obiectivele de sustenabilitate, AQUILA și-a bugetat investiții de 16,9...

Logistică

Sameday extinde rețeaua out of home

Sameday, prima companie de curierat din România care s-a extins în afara...

Logistică

Jungheinrich, o nouă serie de transpaleți electrici pietonali

Jungheinrich a prezentat la LogiMAT noua serie de stivuitoare electrice cu platformă...