Livrări Solaris în România: 37 de autobuze și troleibuze în 2020, 65 în 2021
Home Autobuze Livrări Solaris în România: 37 de autobuze și troleibuze în 2020, 65 în 2021
AutobuzeTehnologie

Livrări Solaris în România: 37 de autobuze și troleibuze în 2020, 65 în 2021

63

Solaris Bus & Coach a livrat anul acesta 37 de vehicule în România, iar pentru anul viitor are programate livrări pentru cel puțin 65 de autobuze și troleibuze.În 2020 au fost livrate pe plan local 26 de troleibuze în Brașov și 11 autobuze hibrid în Satu Mare. Astfel, compania a ajuns la peste 300 de vehicule folosite în transportul public din opt orașe din România, circa jumătate dintre acestea fiind propulsate electric.

Pentru 2021, Solaris a planificat pentru livrare 65 de mijloace de transport în comun: 16 autobuze electrice în Craiova, 20 troleibuze în Ploiești, 6 autobuze hibrid în Satu Mare, 3 troleibuze în Mediaș și 20 de autobuze hibrid în Galați.

Producătorul polonez este prezent în România din anul 2006. În perioada 2014-2019, grupul Solaris a cumulat pe piața locală o cifră de afaceri în valoare de aproximativ 85 milioane de euro. Tot în ultimii 5 ani, compania a participat la o serie de licitații în ceea ce privește transportul public din orașe precum: Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Baia Mare, Satu Mare, Galați, Craiova sau în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MDRAP).

În urma licitațiilor câștigate în decursul ultimilor cinci ani, Solaris a livrat în Craiova 29 de autobuze diesel, în Cluj-Napoca 40 autobuze diesel, 41 autobuze electrice și 50 de troleibuze, în Pitești 70 autobuze diesel, în Brașov 26 de troleibuze, în Satu Mare 11 autobuze hibrid, iar în Galați 17 troleibuze. Potrivit reprezentanților companiei, Solaris asigură puncte și asistență de service în toate orașele în care a livrat vehicule. În prezent, parcul auto Solaris din România numără peste 300 de vehicule, ponderea celor electrice fiind de circa 50% din total.

”Fiind prezenți de aproape 15 ani pe piața locală, putem spune că România este de departe cea mai dinamică piață la nivel regional pentru mijloacele de transport nepoluante, datorită alocărilor de fonduri de finanțare oferite de Uniunea Europeană și de Fondul de Mediu. Anul acesta am livrat 37 de vehicule. Pentru anul următor avem în plan livrări de 65 de vehicule și ne propunem să ne menținem poziția de lider în România în zona de soluții de transport ecologice, precum autobuze electrice și troleibuze”, a declarat Daniel Ciolan, General Manager Solaris România.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...