Autobuze hibrid Solaris la Satu Mare

Reprezentanții Consiliului Local din Satu Mare au semnat astăzi cu Solaris Bus & Coach contractul pentru acihziția a 11 autobuze hibrid.
Autobuze hibrid Solaris la Satu Mare

Achiziția celor 11 autobuze s-a făcut în urma unei licitații publice. Ele vor fi modele Solaris Urbino 12 hybrid și vor fi livrate în partea a doua a anului 2020.

Comanda pentru cele 11 autobuze noi face parte dintr-un acord cadru mai larg, care permite extinderea colaborării în viitor. Astfel, Satu Mare ar mai putea achiziționa alte 4 autobuze Solaris Urbino 12 hybrid și două modele articulate Solaris Urbino 18 hybrid.

Autobuzele de 12 metri pentru Satu Mare vor fi echipate cu un sistem de propulsie hibrid în serie, care constă într-un motor electric de 120 kW, unul diesel de 151 kW și supercondensatori care permit stocarea și utilizarea energiei recuperate.

Aceste autobuze hibrid Solaris vor mai dispune de funcție Stop & Go, care oprește motorul termic în stații și la semafoare și îl repornește la plecarea de pe loc. Acest sistem permite o reducere semnificativă a emisiilor și a consumului.

Modelul Solaris Urbino 12 hybrid comandat va avea o capacitate maximă de 96 de pasageri și 31 de scaune. Autobuzele vor mai dispune de aer condiționat, supraveghere video și de un sistem de numărare a pasagerilor.

Livrarea acestor autobuze hibrid va fi prima pentru Solaris în Satu Mare. Până acum, producătorul polonez a livrat aproape 250 de autobuze și troleibuze în România, inclusiv peste 40 de autobuze electrice în Cluj-Napoca.

Adaugati comentariu