STB a recepționat toate cele 130 de autobuze Mercedes Citaro Hybrid
Home Autobuze STB a recepționat toate cele 130 de autobuze Mercedes Citaro Hybrid
AutobuzeTehnologie

STB a recepționat toate cele 130 de autobuze Mercedes Citaro Hybrid

63

Societatea de Transport București STB SA a recepționat ieri ultima tranșă din cele 130 de autobuze Mercedes Citaro Hybrid achiziționate de Primăria Capitalei.Vehiculele recepționate recent vor circula, de la 1 decembrie 2020, pe linia 205, urmând a fi distribuite și pe traseele liniilor 301 și 304. În prezent, autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid mai circulă și pe liniile 131, 105, 178, 133, 123 și 605.

”Suntem bucuroși că am reușit să intrăm în posesia tuturor vehiculelor, chiar mai devreme decât era prevăzut în graficul de livrare. Astfel, punem la dispoziția călătorilor mijloace de transport moderne și performante, pe unele dintre cele mai importante și aglomerate linii din București”, a declarat Mihai Petcu, directorul STB SA.

Conform contractului, livrarea comenzii urma să fie încheiată în luna ianuarie 2021. Sistemul hibrid compact adăugat versiunii de bază Mercedes Benz Citaro Euro 6 necesită o mentenanță similară autobuzelor convenționale. Motorul electric, dispus între motorul termic și transmisia automată, funcționează atât ca agregat de antrenare a roților, cât și ca generator de energie atunci când autobuzul frânează.

Energia recuperată este stocată în supercondensatori, spre a fi folosită ulterior la punerea în mișcare a autovehiculului. Modelul poate fi considerat ”mild hybrid”, deoarece nu este posibilă o propulsie 100% electrică, nici pe termen scurt. Motorul electric doar îl susține pe cel diesel la plecările de pe loc. Astfel, scade turația necesară motorului convențional, fapt ce reduce consumul și uzura.

Printre dotările acestor vehicule se numără funcţii special destinate persoanelor cu dizabilităţi, instalaţie de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum şi un sistem informatic performant care permite furnizarea informaţiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...