20 de troleibuze Solaris pentru orașul Ploiești
Home Autobuze 20 de troleibuze Solaris pentru orașul Ploiești
AutobuzeTehnologie

20 de troleibuze Solaris pentru orașul Ploiești

67

Orașul Ploiești a comandat recent 20 de troleibuze cu podea joasă Solaris Trollino 12, care vor fi livrate de producătorul polonez în următorii doi ani.Rețeaua de troleibuze din Ploiești a fost inaugurată în 1997, fiind cea mai nouă de acest fel din România. Vehiculele recent comandate vor înlocui jumătate din flota de troleibuze a orașului.

”Sunt extrem de fericit că alte troleibuze Solaris vor circula pe drumurile din România și că orașul Ploiești intră în marea noastră familie. În ultimii 3 ani am livrat în România doar vehicule cu emisii reduse sau zero. Comanda plasată de orașul Ploiești menține această tendință favorabilă pentru mediu și locuitori”, a declarat Petros Spinaris, director adjunct al Solaris.

Troleibuzele Trollino 12 de 12 metri lungime sunt propulsate de un motor electric de 160 kW. Configurația ergonomică permite găzduirea a 35 de scaune pentru pasageri. Noile vehicule dispun de aer condiționat, sistem de informare a pasagerilor, monitorizare video, Internet Wi-Fi și sistem de contorizare a pasagerilor.

Solaris este liderul în segmentul de troleibuze din UE și a livrat deja aproape 100 de astfel de vehicule în orașe precum Baia Mare, Galați și Cluj-Napoca. În prezent, producătorul polonez completează o livrare de 26 de troleibuze articulate la Brașov, iar recent a primit o comandă pentru 16 autobuze electrice articulate Urbino 18 în Craiova. În total, Solaris a livrat peste 300 de autobuze și troleibuze în țara noastră.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...