20 de troleibuze Solaris pentru orașul Ploiești
Home Autobuze 20 de troleibuze Solaris pentru orașul Ploiești
AutobuzeTehnologie

20 de troleibuze Solaris pentru orașul Ploiești

23

Orașul Ploiești a comandat recent 20 de troleibuze cu podea joasă Solaris Trollino 12, care vor fi livrate de producătorul polonez în următorii doi ani.Rețeaua de troleibuze din Ploiești a fost inaugurată în 1997, fiind cea mai nouă de acest fel din România. Vehiculele recent comandate vor înlocui jumătate din flota de troleibuze a orașului.

”Sunt extrem de fericit că alte troleibuze Solaris vor circula pe drumurile din România și că orașul Ploiești intră în marea noastră familie. În ultimii 3 ani am livrat în România doar vehicule cu emisii reduse sau zero. Comanda plasată de orașul Ploiești menține această tendință favorabilă pentru mediu și locuitori”, a declarat Petros Spinaris, director adjunct al Solaris.

Troleibuzele Trollino 12 de 12 metri lungime sunt propulsate de un motor electric de 160 kW. Configurația ergonomică permite găzduirea a 35 de scaune pentru pasageri. Noile vehicule dispun de aer condiționat, sistem de informare a pasagerilor, monitorizare video, Internet Wi-Fi și sistem de contorizare a pasagerilor.

Solaris este liderul în segmentul de troleibuze din UE și a livrat deja aproape 100 de astfel de vehicule în orașe precum Baia Mare, Galați și Cluj-Napoca. În prezent, producătorul polonez completează o livrare de 26 de troleibuze articulate la Brașov, iar recent a primit o comandă pentru 16 autobuze electrice articulate Urbino 18 în Craiova. În total, Solaris a livrat peste 300 de autobuze și troleibuze în țara noastră.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...

Autobuze

Karsan continuă să-și întărească poziția în România

Conducând tranziția transportului public electric pe arena globală, Karsan continuă să își...

Autobuze

48 de autobuze electrice BYD vor fi furnizate de New Kopel Car Import către municipiul Bacău

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group Romania, a semnat cu...

Autobuze

Karsan mai stabilește o premieră cu Autonomous e-ATAK

Karsan va fi primul constructor care folosește conducere autonomă în transportul public...