20 de autobuze hibrid Solaris la Galați

Producătorul polonez Solaris va livra 20 de autobuze hibrid în orașul Galați. Modelele Solaris Urbino 12 hybrid vor deveni parte din sistemul de transport public gălățean la mijlocul anului viitor.
20 de autobuze hibrid Solaris la Galați

Solaris a fost singurul ofertant în cadrul unei licitații pentru autobuze hibrid organizate de autoritățile din Galați. Contractul a fost semnat la mijlocul lunii septembrie. Primele două unități vor fi livrate la finalul lunii februarie, iar restul în vara lui 2021.

Autobuzele Solaris de 12 metri lungime vor fi echipate cu un sistem hibrid serial, format dintr-un motor electric de 120 kW și unul diesel de 150 kW. Stocarea energiei recuperate în timpul perioadelor de frânare se va face în supercondensatori. Vehiculele vor dispune de o funcție Stop & Go, care oprește motorul diesel la staționare și îl repornește la plecarea de pe loc. Astfel, scade considerabil consumul de carburant și emisiile poluante.

Confortul pasagerilor gălățeni va fi întregit de un sistem modern de aer condiționat, unul de monitorizare video și unul de informare. Toate autobuzele vor dispune de sisteme de numărare a pasagerilor.

Aceasta nu va fi prima livrare Solaris la Galați. 17 troleibuze electrice Trollino 12 au fost livrate aici în 2017 și 2018. Începând cu anul 2002, Solaris a livrat peste 300 de autobuze și troleibuze în România, inclusiv 40 de autobuze electrice la Cluj-Napoca.

Adaugati comentariu