Gebrüder Weiss a plantat în 2020 câte un copac pentru fiecare angajat
Home Logistică Gebrüder Weiss a plantat în 2020 câte un copac pentru fiecare angajat
LogisticăNoutati

Gebrüder Weiss a plantat în 2020 câte un copac pentru fiecare angajat

24

Gebrüder Weiss, una dintre principalele companii de transporturi și logistică pe plan global, își asumă implicarea în protejarea mediului în țările în care activează. În 2020, Gebrüder Weiss România a platat cel puțin câte un puiet de copac pentru fiecare angajat al său.

Gebrüder Weiss a participat la două dintre proiectele Plantam fapte bune in Romania, susținute de Asociația EcoAssist, asigurând plantarea a peste 2.000 de puieţi. La ediția de toamnă, GW a susţinut plantarea a 670 de puieți în localitățile Gălbinași (județul Buzău) și Mischii (județul Dolj). Angajații nu au putut participa direct la plantare, în contextul restricţiilor sanitare, însă compania a asigurat cel puțin un copac pentru fiecare dintre ei.

Echipa şi-a dorit să aibă un aport şi mai mare, iar licitaţia internă a cărţilor donate de unul dintre colegi a făcut posibil ca numărul total al puieţilor oferiţi de Gebrüder Weiss să fie cu 40% mai mare, ajungând la 950. În primăvară, GW a susținut plantarea altor peste 1.100 de puieți în Comana (jud. Giurgiu).

Inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat Plantăm fapte bune în România a încheiat cel mai bun an de împădurire, cu peste jumătate de milion de puieți plantați.

Gebrüder Weiss a plantat în 2020 câte un copac pentru fiecare angajat

”Ne numărăm printre cei mai importanți jucători în domeniul transporturilor din România, iar sustenabilitatea este printre valorile fundamentale ale Gebrüder Weiss. Prin acţiuni precum optimizarea rutelor şi încărcăturilor, suntem atenţi să ne reducem impactul asupra mediului. Iar în România, ne-am propus să avem şi un impact pe termen lung, iar partenerii noștri de la Plantăm fapte bune în România ne-au oferit mijlocul excelent de a face acest lucru prin proiectele lor de împădurire”, a declarat Viorel Leca, director general GW România.

Prezentă în România încă din anul 1994, Gebrüder Weiss se bazează pe o infrastructură națională cu 9 hub-uri logistice situate în București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța, Oradea și Craiova. Compania oferă soluții logistice inteligente pentru clienții săi și asigură servicii flexibile de distribuție prin transport rutier, feroviar, aerian și maritim.

Din 2018, compania a lansat în România şi un serviciu de livrări la domiciliu, axat pe comenzile de marfă tip cargo (Home Delivery), iar în 2020 a deschis un hub logistic dedicat acestui serviciu, de unde sunt gestionate operațiunile de cross-docking, terminalul deservind întreaga țară.

Ca parte din strategia digitala, Gebrüder Weiss a lansat la începutul anului 2020 platforma ETA (en. Estimated Time of Arrival), prin care clienții companiei pot urmări procesul de expediere online, inclusiv timpul estimat de sosire a comenzilor. Gebrüder Weiss oferă acest serviciu digital pentru transportul de marfă în regim de grupaj în toate locurile unde compania efectuează livrarea finală.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...

Noutati

Statistici APIA pentru aprilie 2024

Vehiculele comerciale ușoare și minibusurile au înregistrat în aprilie 2024 o creștere...