Jumătate din camioane se întorc goale din UK în Franța

Asociația de transportatori rutieri RHA din Marea Britanie susține că aproape jumătate dintre camioane care revin din UK în Franța sunt goale.
Jumătate din camioane se întorc goale din UK în Franța

Exporturile din Marea Britanie către Europa continuă să se prăbușească la aproape o lună după Brexit. Potrivit lui Richard Burnett, director general al Road Haulage Association (RHA), ”între 40% și 50% dintre camioanele care se întorc în Europa prin Dover nu transportă decât aer”.

În mod normal, ponderea curselor la gol ar fi de 15-18%. De asemenea, numărul total de camioane care traversează Canalul Mânecii a scăzut considerabil.

”Majoritatea camioanelor care aduc bunuri în UK nu sunt britanice. Cererea pentru importuri a rămas normală, dar exporturile au scăzut mult. Peste 40% dintre camioane revin pe continent goale. Transportatorii din UE sunt îngrijorați că ar putea rămâne blocați în port dacă nu au toate actele vamale în ordine. De aceea, mulți preferă să se întoarcă cu camioane goale din UK în Franța”, a mai spus Richard Burnett.

Presa britanică mai spune că transportatorii europeni cer pentru cursele în UK tarife mai mari cu până la 50% decât în 2020. În acest fel, ei sunt asigurați financiar în cazul întoarcerii cu remorca goală.

O potențială măsură pentru companiile britanice de a evita întârzierile din vămi este deschiderea unor filiale în UE. Multe companii din UK au declarat că au primit acest sfat chiar de la angajați ai agențiilor guvernului britanic.

Adaugati comentariu