Scania va alimenta cu hidrogen un motor cu combustie internă
Home Tehnologie Scania va alimenta cu hidrogen un motor cu combustie internă
Tehnologie

Scania va alimenta cu hidrogen un motor cu combustie internă

20

Scania a demarat un proiect de cercetare alături de Westport Fuel Systems. Sistemul High Pressure Direct Injection (HPDI) produs de compania canadiană va fi folosit pentru a adapta la alimentarea cu hidrogen un motor cu combustie internă de ultimă generație al Scania.

Posibilitatea de a utiliza un motor termic pentru converti energia hidrogenului este o posibilitate interesantă. Tehnologia ar putea fi utilizată pe actualele motoare Scania, cu ajutorul injectoarelor HDPI de la Westport.

Până acum, inginerii Scania au câștigat o experiență valoroasă din testele cu hidrogen folosit în celule de combustie. Scania va continua să exploreze toate aceste tehnologii, care ar putea deveni soluții de bază în viitor.

”Abia așteptăm rezultatele acestui studiu și cum ne poate influența el deciziile pentru viitor. Totuși, un proiect de cercetare este un lucru complex și estimăm că va trece ceva timp până vom putea ajunge la un produs final”, a declarat Eric Olofsson, consultant tehnic senior la Scania Powertrain Research & Technology.

Scania va alimenta cu hidrogen un motor cu combustie internă

La rândul său, Westport, un furnizor de componente și sisteme de alimentare cu carburanți alternativi pentru industria automotive, este nerăbdătoare să înceapă testele. ”Utilizarea hidrogenului într-un motor cu combustie internă cu sistemul nostru HDPI poate fi o metodă necostisitoare de reducere a emisiilor de CO2 din transport. Am investit de timpuriu în tehnologiile cu hidrogen, iar cunoștințele obținute în proiectele de cercetare ne permit să facem cea mai bună ofertă pentru clienții noștri”, a spus și David M. Johnson, CEO al Westport Fuel Systems.

Scania crede că hidrogenul va juca un rol important în viitorul industriei de transport, chiar dacă de curând a declarat oficial că pentru moment este adepta tehnologiei vehiculelor electrice cu baterii. Cum tehnologia se află încă în primele faze de testare, Scania mizează că un impact semnificativ al hidrogenului nu este iminent.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Tehnologie

MAN și ABB E-mobility anunță o cooperare în domeniul cercetării și dezvoltării

MAN Truck & Bus, un producător european de top pentru vehicule comerciale...

Tehnologie

BERD extinde împrumutul pentru ”înverzirea” transportului public din Timişoara

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) acordă o finanțare suplimentară de...

AutobuzeTehnologie

Scania a lansat o nouă platformă de autobuze electrice

Noua platformă de autobuze electrice cu baterie Scania, o parte a soluțiilor...

Tehnologie

Sorin Grindeanu despre decarbonizarea sectorului de transporturi

MInistrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat că decarbonizarea sectorului de transporturi va...